Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πιερία: Ανήλικος κατηγορείται για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας!

Πιερία: Ανήλικος κατηγορείται για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας!

Δικογραφία σε βάρος 17χρονου από την Πιερία, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο 17χρονος εντοπίστηκε στο πλαίσιο δεθνους επιχείρησης, που διήρκεσε αρκετούς μήνες, στην οποία συμμετείχε και η Ελληνική Αστυνομία.

Κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές, διεξήγαγε έρευνα στην οικία του 17χρονου στην Πιερία, όπου διαπιστώθηκε ότι εμπλέκεται στη διακίνηση παιδικής πορνογραφίας.

Κατασχέθηκαν, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Από την Αστυνομία υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά: 11188
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
• Μέσω twitter: @CyberAlertGR

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε