Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Πιερία: Δήμος κατέθεσε μήνυση για κλοπές καλωδίων και φρεατίων!

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Μήνυση κατ’ αγνώστων και κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο δήμος Δίου – Ολύμπου για τις κλοπές καλωδίων ηλεκτροφωτισμού, φρεατίων από δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους και υλικών από αντλιοστάσια του νομού Πιερίας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου, εκλάπησαν 1.200 μέτρα καλωδίου και 23 φρεάτια. Οι κλοπές δημιουργούν σοβαρά προβλήματα, όπως διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και φωτισμού σε κεντρικούς δρόμους, ενώ η έλλειψη σχαρών μπορεί να προκαλέσει τροχαία ατυχήματα.

Στη μήνυση που κατατέθηκε από τον δήμο Δίου – Ολύμπου τονίζει πως «επειδή το φαινόμενο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και στο εξής θα πάρει ακόμη μεγαλύτερες, λόγω της οικονομικής κρίσης, θα πρέπει να διατάξετε έρευνα για την εύρεση των υπαιτίων και την παραδειγματική τιμωρία τους προς παραδειγματισμό και αποφυγή νέων κρουσμάτων, τα οποία ταλαιπωρούν τους δημότες και προκαλούν μεγάλη οικονομική ζημία στο δήμο».

Σημειώνεται πως ανάλογα περιστατικά παρατηρούνται σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλονίκη όπου είναι σύνηθες το φαινόμενο κλοπής σχαρών ομβρίων υδάτων, ενώ πρόσφατα επιτήδειοι αφαίρεσαν και ράγες τρένων.

Όπως πιθανολογούν οι αρμόδιοι, οι δράστες ενεργούν με οργανωμένο τρόπο, με σκοπό την πώληση του υλικού. Είτε διαλύουν τα κλοπιμαία και τα πωλούν σαν σίδερα, είτε τα μεταφέρουν σε μάντρες σε άλλες περιοχές, ακόμη και εκτός συνόρων.

   

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε