Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πηνειός: Έρευνες για τον εντοπισμό αγνοούμενου ψαρά

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Από σήμερα το απόγευμα προσπαθούν χωρίς επιτυχία οι αρχές να εντοπίσουν έναν 46χρονο που είχε πάει για ψάρεμα στις εκβολές του Πηνειού..

Συγκεκριμένα, στις 16.28 το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ενημερώθηκε  από το Λιμενικό Σταθμό Στομίου, όπου είχε γίνει σχετική καταγγελία από οικείους του 46χρονου.

Ο άνδρας είχε πάει στη θαλάσσια περιοχή των εκβολών του Πηνειού ποταμού Στόμιου Λάρισας για αλιεία με το σκάφος «ΓΕΩΡΓΙΟΣ».

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του αγνοούμενου και στην περιοχή έσπευσαν προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού, δύο πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο Super Puma, καθώς και τα αλιευτικά σκάφη «ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» Ν. Σκάλας Κατερίνης 5, «ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ» Ν.Θ.1132, «ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ» Ν. Σκάλας Κατερίνης 225 και το «ΣΕΙΡΙΟΣ» Ν.Σ. 1119.

Στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι βορειοανατολικοί εντάσεως 5-6 μποφόρ και στις 17.15 εντοπίστηκε ημιβυθισμένο το σκάφος του άνδρα από τα αλιευτικά που βρίσκονταν στην περιοχή και σε απόσταση μικρότερη του ενός ναυτικού μιλίου από τις εκβολές του Πηνειού ποταμού, χωρίς ωστόσο να βρεθεί ο αγνοούμενος.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών το ένα από τα πλωτά περιπολικά του Λιμενικού, παρέμεινε στο λιμάνι Πλατανιά Μαγνησίας μέχρι να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.

Οι έρευνες διεξάγονται μέχρι στιγμής χωρίς επιτυχία. Με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχιστούν με τα προαναφερόμενα μέσα καθώς και με τη συμμετοχή εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε