Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πίνουν “σκούρο” νερό στην Νεάπολη Ξάνθης – Φοβούνται οι κάτοικοι

Πίνουν “σκούρο” νερό στην Νεάπολη Ξάνθης – Φοβούνται οι κάτοικοι
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.10.2012 | 22:14
Πρώτη δημοσίευση: 04.10.2012 | 22:13

Την έντονη ανησυχία τους για την ασφάλεια της υγείας τους εκφράζουν οι κάτοικοι των οικισμών Νεάπολης και Καλλιθέας στην Ξάνθη, λόγω του σκούρου χρώματος που παρουσιάζει το πόσιμο νερό που φτάνει στα σπίτια τους.

Όπως καταγγέλλουν στο ThrakiToday.com η ποιότητα του πόσιμου νερού που τους παρέχει η Επιχείρηση Ύδρευσης του δήμου Ξάνθης έχει υποβαθμιστεί σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, με το χρώμα του νερού να παρουσιάζεται σκούρο και σε πολλές περιπτώσεις να συνοδεύεται από μια άσχημη μυρωδιά.

Οι κάτοικοι προσπαθούν να αποφύγουν την κατανάλωση του πόσιμο νερού της βρύσης, ωστόσο αυτό δεν είναι πάντα εφικτό.

Οι ίδιοι εκφράζουν την ανησυχία τους για το κατά πόσο είναι ασφαλές το νερό που φτάνει στις βρύσες τους, ενώ ζητούν εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή για το δίκτυο ύδρευσης, το οποίο πληρώνουν, ενώ παράλληλα ζητούν άμεσα να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.

Από την πλευρά της Δ.Ε.Υ.Α. Ξάνθης γίνεται γνωστό πως εδώ και δύο περίπου χρόνια είναι ενήμερη για το συγκεκριμένο θέμα και τα περιστατικά που το τελευταίο καιρό έχουν πολλαπλασιαστεί,
και πως μετά από ελέγχους διαπιστώθηκε πως το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στο νερό αλλά στα δίκτυα των πολυκατοικιών τα οποία είναι κακής ποιότητας και έχουν πάθει σοβαρές φθορές.

Διαβάστε ακόμα:

Δράμα: Ένταση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παρανεστίου για το κέντρο μεταναστών   Διαδώστε αυτό το άρθρο