Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πήρε το δρόμο για τη φυλακή ο 26χρονος για τη δολοφονία Ρουσάκη

ΦΩΤΟ από το PrismaNews
ΦΩΤΟ από το PrismaNews

Στη φυλακή οδηγείται για να εκτίσει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης ο 26χρονος για τη δολοφονία του 19χρονου Γιάννη Ρουσάκη, στη σκιά του Παγκρητίου Σταδίου μετά από συμπλοκή οπαδών.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε αργά το μεσημέρι ένοχο το βασικό κατηγορούμενο κατά το κατηγορητήριο, κάνοντας ουσιαστικά δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως
και οι δικαστές αποφάσισαν να του επιβάλουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για για τη δολοφονία ενώ για τις υπόλοιπες πλημμεληματικές πράξεις της διατάραξης κοινής ειρήνης, της συμπλοκής, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και απρόκλητης φθοράς ιδιοκτησίας 5 έτη, 6 μήνες και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ.

ΦΩΤΟ από το PrismaNews

Ένοχοι όμως κρίθηκαν και όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την τραγικοί υπόθεση.
Όσοι κάθισαν στο σκαμνί αυτές τις ημέρες κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο για την αιματηρή συμπλοκή. Αναλυτικότερα, για τον έτερο 24χρονο συγκατηγορούμενο, που απαλλάχθηκε από το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε κακουργηματικό βαθμό,
το δικαστήριο αποφάσισε την ποινή 4 ετών και 6 μηνών για διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και συμπλοκή.

Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους το δικαστήριο αποφάσισε την ποινή των 3 ετών και 5 μηνών για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, συμπλοκής. Οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 5 ευρώ τη μέρα και η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη.

ΦΩΤΟ από το PrismaNews

Στους μόνους που αναγνώρισαν ελαφρυντικό οι δικαστές ήταν οι δύο Μαλλιώτες οι οποίοι μετέφεραν το νεκρό καθώς και ένας που τους διευκόλυνε στη μεταφορά.
Σε όλη τη διάρκεια και της σημερινής διαδικασίας ήταν πάρα πολύς ο κόσμος μέσα και έξω από το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου.
Συγγενείς και φίλοι των νεαρών κατηγορουμένων, συγγενείς του θύματος αλλά και απλοί οπαδοί θέλησαν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Στο άκουσμα της απόφασης – νωρίτερα ο 26χρονος είχε ξεσπάσει σε κλάματα και είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τους συγγενείς του θύματος – και των ποινών επικράτησε απόλυτη σιωπή.
Κανείς δε θέλησε να πει ούτε μία λέξη μετά τα λόγια των δικαστών γιατί φαίνεται ότι όλοι εξέλαβαν τις ποινές ως απάντηση στον χουλιγκανισμό.

Τα ισόβια φαίνεται ότι σόκαραν την οικογένεια του δράστη που αναχώρησε βουβή από την αίθουσα ενώ οι γονείς του θύματος έφυγαν υποβασταζόμενοι. Ο πατέρας του Ρουσάκη μάλιστα στην πόρτα των δικαστηρίων υποβασταζόμενος ευχαρίστησε την ελληνική δικαιοσύνη. Η υπεράσπιση τόνισε ότι στο πρόσωπο του 26χρονου τιμωρήθηκε ο χουλιγκανισμός ενώ η πολιτική αγωγή μίλησε για μία ποινή στο χουλιγκανισμό.

Μετά το τέλος της διαδικασίας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν μέσα και γύρω από το δικαστικό μέγαρο για να απομακρυνθούν αρχικά οι υπόλοιποι παράγοντες της δίκης και στη συνέχεια ο 26χρονος.
Η μεταφορά του έγινε με τη συνοδεία διμοιρίας μέσα από τον συγκεντρωμένο κόσμο.
Κάποιοι φώναζαν, κάποιοι άλλοι χωρίς να μιλούν τον παρακολουθούσαν με μάτια βουρκωμένα να απομακρύνεται ενώ εκείνος δε θέλησε και δεν πρόλαβε να κάνει καμία δήλωση στα τηλεοπτικά συνεργεία. Με χαμηλωμένο το κεφάλι και με αλεξίσφαιρο γιλέκο πήρε το δρόμο για τη φυλακή…

Διαβάστε ακόμα:

Ηράκλειο: Ισόβια στον δολοφόνο του Ρουσάκη – Χειροκροτήματα, δάκρυα και νέο ξέσπασμα της χαροκαμένης μάνας!

Κρήτη: ”Είσαι φονιάς” φωνάζουν οι γονείς του Ρουσάκη – Αθώοι οι πρώτοι 8 κατηγορούμενοι!

Ενοχή χωρίς ελαφρυντικό στον 26χρονο για τη δολοφονία Ρουσάκη πρότεινε η Εισαγγελέας

Ηράκλειο: Δάκρυα για τη δολοφονία Ρουσάκη – ”Δεν ήθελα να τον σκοτώσω”!

Διακόπηκε η δίκη Ρουσάκη – Συγκλονίζουν οι καταθέσεις – Βαριές εκφράσεις μεταξύ των δικηγόρων

Ηράκλειο: ”Στο σκαμνί” για τη δολοφονία του Ρουσάκη – ”Φρούριο” τα δικαστήρια!

Ηράκλειο: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Γ.Ρουσάκη!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε