Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Πλειστηριασμοί: Ένταση στο Ειρηνοδικείο στη Θεσσαλονίκη [vid]

ΦΩΤΟ από thestival
ΦΩΤΟ από thestival

Κανένας πλειστηριασμός δεν έγινε και σήμερα στο Ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, μετά από παρέμβαση του συντονισμού συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένοι οι πλειστηριασμοί ενός ισογείου καταστήματος και ενός υπογείου στις Συκιές. Οι διαδηλωτές με φωνές και συνθήματα απαίτησαν να μην διενεργηθούν οι πλειστηριασμοί και τελικά τα κατάφεραν.

Να σημειωθεί πως για λίγα λεπτά επικράτησε ένταση μεταξύ των μελών του συντονισμού και της συμβολαιογράφου, γιατί η συμβολαιογράφος τόνιζε πως δεν είναι υποχρεωμένη να πει στους διαδηλωτές το λόγο για τον οποίο ματαιώθηκε ο πλειστηριασμός.

“Συμβολαιογράφοι φαίνονται να παίζουν το παιχνίδι των τραπεζών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα στη διεκδίκηση από την τράπεζα Πειραιώς ενός μαγαζιού και ενός υπογείου στη λαϊκή γειτονιά των Συκεών ενώ υπήρχαν μέσα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου και δεν επέτρεψαν να προχωρήσει ο πλειστηριασμός εκατοντάδες διαδηλωτές η συμβολαιογράφος δήλωσε ότι ματαιώθηκε λόγω μη ύπαρξης προσφορών. Είναι ένα παιχνίδι των τραπεζών να αρπάξουν την λαϊκή κατοικία και περιουσία”, τόνισε ο Ηλίας Σμήλιος, μέλος του συντονισμού συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

 

Πηγή: thestival

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε