Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

“Πλημμύρισε” χρώματα και μελωδίες η Ξάνθη (VIDEO)

“Πλημμύρισε” χρώματα και μελωδίες η Ξάνθη (VIDEO)

Με τα τρακτέρ να ρυμουλκούν τα άρματα και τους καρναβαλιστές να δίνουν τον ρυθμό κορυφώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής οι εκδηλώσεις των φετινών Θρακικών Λαογραφικών Εορτών στην Ξάνθη.

Χιλιάδες καρναβαλιστές που επάνδρωσαν τους συνολικά 31 καρναβαλικούς συλλόγους που πήραν μέρος στη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση χόρεψαν και διασκέδασαν επί ώρες μέχρι τελικής εξαντλήσεως.

Σύμφωνα με το thrakitoday στην παρέλαση συμμετείχαν έξι συνολικά έξι άρματα, με θέματα σχετικά με τον ελληνικό πολιτισμό αλλά και τοπικά ζητήματα επικαιρότητας, όπως η εξόρυξη του χρυσού στη Θράκη, απουσίαζε ωστόσο το πολιτικό σατιρικό σχόλιο που κοσμούσε καλλιτεχνικά τα άρματα κατά τη διάρκεια του παρελθόντος με τους διοργανωτές να επιλέγουν φέτος να παρουσιάσουν κάτι το διαφορετικό.

Παρά το γεγονός πως τα τελευταία 24ώρα η περιοχή της Ξάνθης πλήττεται από κύμα κακοκαιρίας, κατά τη διάρκεια της παρέλασης επικρατούσε καλοκαιρία με τους καρναβαλιστές να χορεύουν σε ξέφρενους ρυθμούς και το συγκεντρωμένο πλήθος να ακολουθεί τον ρυθμό τους.

Στην Κεντρική Πλατεία της πόλης είχε στηθεί εξέδρα επισήμων, ωστόσο σε αυτή το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Ξάνθης, ο Αντιπεριφερειάρχης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης καθώς και ορισμένοι εκ των δημοτικών συμβούλων. Οι καρναβαλιστές συγκεντρώθηκαν στη δυτική είσοδο της πόλης ενώ κατευθυνόμενοι από την 28ης Οκτωβρίου κατέληξαν στο γήπεδο του ΑΟΞ. Τόσο στην έναρξη όσο και στο τερματισμό της διαδρομής τους είχαν τοποθετηθεί από πλευράς του δήμου χημικές τουαλέτες, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπήρχαν προστατευτικά κάγκελα καθώς και προσωπικό ασφαλείας που επιτηρούσε την παρέλαση.

Οι επισκέπτες κατέφταναν κατά χιλιάδες από νωρίς το πρωί της Κυριακής στην Ξάνθη, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που διανυκτέρευσαν στην πόλη, βρίσκονταν από το Σάββατο στην Ξάνθη. Από την πλευρά των διοργανωτών υπήρξε μέριμνα για τη μεταφορά των επισκεπτών από το δημοτικό παρκινγκ που βρισκόταν στην ανατολική είσοδο της πόλης, και στο οποίοι άνδρες της τροχαίας οδηγούσαν τους επισκέπτες, στην πόλη της Ξάνθης με δωρεάν αστικά λεωφορεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Της μεγάλης παρέλασης προπορευόταν το άρμα στο οποίο βρισκόταν η φετινή Βασίλισσα του καρναβαλιού, Λάουρα Νάργες, ενώ μεταξύ των πληρωμάτων που συμμετείχαν στην παρέλαση και ένας σύλλογος από την Κομοτηνή ο οποίος εξέφρασε με αποκριάτικο τόνο την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας κατά της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη, κρατώντας μεγάλα μπαλόνια με συνθήματα κατά της συγκεκριμένης μεταλλουργικής δραστηριότητας.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα, με έναν εκ των καρναβαλιστών να μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για τις πρώτες βοήθειες, ενώ σε αρκετές των περιπτώσεων απαιτήθηκε η επέμβαση του προσωπικού ασφαλείας ώστε να πραγματοποιηθούν συστάσεις σε καρναβαλιστές που ξεπερνούσαν τα όρια με τη συμπεριφορά τους.

Διαβάστε επίσης:

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

H Μέρκελ και ο Σόιμπλε… στο Πατρινό Καρναβάλι! (ΦΩΤΟ)

Τα γυρνάει τώρα ο εραστής της παπαδιάς – “Δεν πυροβόλησα εγώ τον ιερέα”

Αποκριάτικο ξεφάντωμα στη Βόρεια Ελλάδα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε