Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή στον Δήμαρχο Ηρακλείου!

ΦΩΤΟ από το FlashNews
ΦΩΤΟ από το FlashNews

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή επιδίκασε το δικαστήριο στο δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, ύστερα από υπόθεση που οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη από μηνυτήρια αναφορά γνωστού επιχειρηματία, για “διακριτική” μεταχείριση στην υπογραφή αδειών εμπορικών καταστημάτων.

Για την ίδια υπόθεση στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν και ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλη Περυσινάκης καθώς και ένας ακόμη Ηρακλειώτης επιχειρηματίας επίσης δια του δικηγόρου του.
Οι κατηγορίες για τον Δήμαρχο και τον πρώην αντιδήμαρχο είναι παράβαση καθήκοντος ενώ για τον Ηρακλειώτη επιχειρηματία είναι ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με το FlashNews, o επιχειρηματίας είχε καταθέσει μήνυση κατηγορώντας τον κ. Κουράκη ότι ανάγκασε τον πρώην αντιδήμαρχό του να υπογράψει άδειες για εμπορικά καταστήματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε εμπορικό κέντρο της πόλης, ενώ με βάση τις χρήσεις γης και τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, άδειες προβλέπονται μόνο για σπίτια ή παραδοσιακά εστιατόρια και αναψυκτήρια.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, ο κ. Κουράκης είχε συμφέρον από αυτήν την παράβαση καθώς συγγενικά του πρόσωπα δραστηριοποιούνται εμπορικά στο κέντρο της πόλης.

Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και η υπόθεση θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό…

Διαβάστε ακόμα:

Ηράκλειο: Αντιεξουσιαστές κατέλαβαν το γραφείο του βουλευτή Λ.Αυγενάκη!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε