Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πώς η Fraport θα μεταμορφώσει το αεροδρόμιο Μακεδονία

Πώς η Fraport θα μεταμορφώσει το αεροδρόμιο Μακεδονία
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 19.10.2016 | 23:42

Το 2020 η Θεσσαλονίκη θα έχει ένα από τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο, ενώ η αύξηση του αριθμού των επιβατών έως το 2026 αναμένεται να αγγίξει το 48%, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τον τουρισμό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Σε αυτό αποσκοπεί η Fraport Greece, η οποία παρουσίασε σήμερα τα σχέδιά της για το αεροδρόμιο «Μακεδονία», το μεγαλύτερο από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που θα διαχειρίζεται σύντομα η εταιρεία.

Η παρουσίαση, έγινε παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων της πόλης στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Τo αεροδρόμιο, θα γίνει διπλάσιο σε μέγεθος, ενώ ειδικότερα, η έκταση του τερματικού σταθμού υπερδιπλασιάζεται (από 25.000 τμ θα γίνει 57.000τμ).

Τα βασικά έργα που θα υλοποιηθούν για την αναβάθμιση των δομών του αεροδρομίου αφορούν βελτιώσεις για την αύξηση τόσο της χωρητικότητας του αεροδρομίου, όσο και της ποιότητας των υπηρεσιών. Αυτές περιλαμβάνουν: 47% αύξηση των σταθμών Check-in, 75% αύξηση των ζωνών παραλαβής αποσκευών, 50% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών και διπλασιασμό των ζωνών ασφαλείας του αεροδρομίου.

Ταυτόχρονα, όλες οι λειτουργίες του αεροδρομίου θα πραγματοποιούνται με βάση τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα ασφαλείας.

Τα έργα που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν την αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών με τη δημιουργία θέσεων power-in/push-back, την ανακαίνιση του οδοστρώματος και την κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού με λειτουργικό σχεδιασμό σύμφωνα με τις διεθνείς απαιτήσεις.

Ο αριθμός των επιβατών που το 2015 ήταν 5,3 εκατομμύρια, υπολογίζεται να αυξηθεί το 2020 στα 6,5 εκατομμύρια και το 2026 στα 7,9 εκατομμύρια.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του κόστους ανά επιβάτη, αυτή δεν θα ξεπεράσει το 1,5 ευρώ τουλάχιστον για την επόμενη τετραετία, όπως τόνισε ο CEO της Fraport Greece Alexander Zinell.

 

Συνεργασίες με τοπικές επιχειρήσεις και νέες θέσεις εργασίας

Την πρόθεσή τους να συνεργαστούν με επαγγελματίες και επιχειρήσεις από την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, εξέφρασε η διοικητική ομάδα της Fraport Greece, που συμμετείχε στην παρουσίαση, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Bιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μπακατσέλος, επεσήμανε την σπουδαιότητα της επένδυσης και την δέσμευση της εταιρείας στη μακροπρόθεσμη οικονομική ζωτικότητα της περιφέρειας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, ήδη έχουν υποβάλει στην Fraport Greece 40.000 Έλληνες τα βιογραφικά τους και αυτό αναδεικνύει όπως ανέφερε, «την ανάγκη να υπάρξουν τέτοια έργα που θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης».

Μέχρι στιγμής, στην Θεσσαλονίκη έχουν γίνει 70 προσλήψεις, ενώ συνολικά η Fraport Greece αναμένεται να δημιουργήσει 530 θέσεις εργασίας, εκτός από εκείνες που θα προκύψουν από τις συνεργασίες με τρίτους, όπως επεσήμανε ο CEO της εταιρείας Alexander Zinell.

Στην διάρκεια της 40ετούς περιόδου παραχώρησης, η Fraport Greece θα είναι υπεύθυνη για την λειτουργία, την συντήρηση και την ανάπτυξη των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η FraportGreece θα επενδύσει περίπου 330 εκατ. ευρώ για την βελτίωση των αεροδρομίων στα πρώτα χρόνια, μέχρι το 2020. Στα επόμενα χρόνια, είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν επιπλέον επενδύσεις για την συντήρηση και πιθανή αύξηση της χωρητικότητας, με βάση τον όγκο κίνησης. Συνολικά, το ποσό των επενδύσεων θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ (περιλαμβάνοντας την επένδυση των 330 εκατ. ευρώ για τις υποδομές στην αρχική φάση).


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1.  Ώρα της Γης  με τη συμμετοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών "Ώρα της Γης" με τη συμμετοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών
  2. Στα χνάρια του Τραμπ η Μέι! Τέλος οι ηλεκτρονικές συσκευές και στα βρετανικά αεροδρόμια Στα χνάρια του Τραμπ η Μέι! Τέλος οι ηλεκτρονικές συσκευές και στα βρετανικά αεροδρόμια
  3. Μεθυσμένος και μαστουρωμένος ο δράστης της επίθεσης στο Ορλί Μεθυσμένος και μαστουρωμένος ο δράστης της επίθεσης στο Ορλί
  4. Eλεύθεροι οι συγγενείς του δράστη της επίθεσης στο αεροδρόμιο του Ορλί Eλεύθεροι οι συγγενείς του δράστη της επίθεσης στο αεροδρόμιο του Ορλί
  5. “Θα πεθάνω για τον Αλλάχ” φώναξε ο δράστης της επίθεσης στη Γαλλία “Θα πεθάνω για τον Αλλάχ” φώναξε ο δράστης της επίθεσης στη Γαλλία
  6. Εκκενώθηκε το Αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω ύποπτου αντικειμένου Εκκενώθηκε το Αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω ύποπτου αντικειμένου
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook