Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την αξιοποίηση του Αφάντου Ρόδου

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την αξιοποίηση του Αφάντου Ρόδου

Με τη σημείωση οτι πρέπει να προστατευθεί ο υγροβιότοπος της περιοχής, το Συμβούλιο της Επικρατείας ενέκρινε το ειδικό σχέδιο χωρικής ανάπτυξης του δημοσίου ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) Αφάντου Ρόδου του Δήμου Ρόδου. Πλέον μετά την εγκριση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας μπορεί να προχωρήσει η αξιοποίηση της επίμαχης έκτασης η οποία έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Συγκεκριμένα, το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ΄  αριθμ. 160/206 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και έκανε μόνο ορισμένες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις.

Από την τουριστική ανάπτυξη και αξιοποίηση  έχει εξαιρεθεί, λόγω των αρχαιοτήτων, η Α΄ ζώνη, ενώ η Β΄  Ζώνη, όπως και η υπόλοιπη έκταση  που είναι και  το  Γκόλφ Αφάντου (7 γήπεδα σε έκταση 450 περίπου στρεμμάτων) το οποίο λειτουργεί από το 1973, μπορεί να αξιοποιηθούν ανεξάρτητα από τον αρχαιολογικό της χαρακτήρα.

Το ΣτΕ επισημαίνει στη γνωμοδότηση του πως στην περιοχή του Γκόλφ Αφάντου επιτρέπεται η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, όπως και η αναδιάταξή του προκειμένου να προσαρμοστεί στις προδιαγραφές του ΕΟΤ. 

Σημειώνεται πως το  ΕΣΧΑΔΑ περιλαμβάνει δυο ακίνητα. Το ένα είναι το Γκόλφ Αφάντου επιφάνειας 1.327.994 τ.μ. και το δεύτερο είναι το Νότιο Αφάντου εμβαδού 255,763 τ.μ. 
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε