Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

“Πράσινο φως” για αύξηση κατά 55 εκατομμύρια ευρώ του κονδυλίου για τους σεισμόπληκτους της Δυτικής Ελλάδας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την αύξηση του ποσού για την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία κατά 55 εκατομμύρια ευρώ, προωθεί – μέσα από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων – το υπουργείο Υποδομών, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το υπουργείο Υποδομών προωθεί πρόταση για αύξηση των διατιθέμενων πιστώσεων προς τους σεισμόπληκτους της Δυτικής Ελλάδας, που θα φθάσουν στα 180 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να καλυφθεί το σύνολο των απαιτήσεων σε δωρεάν κρατικές αρωγές και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

Όπως αναφέρει σ’ επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Γιάννης Οικονομίδης, από τα 125 εκατομμύρια ευρώ, που προβλέπονταν για τη Δυτική Ελλάδα, έχουν ήδη δοθεί στους δικαιούχους τα 114.060.314 ευρώ και το υπάρχον υπόλοιπο είναι 10.939.685 ευρώ.

Στην ίδια επιστολή ο κύριος Οικονομίδης λέει ότι η αποκατάσταση των κτιρίων εξελίσσεται ομαλά ενώ όσο αφορά τυχόν καθυστερήσεις, τονίζει ότι “οφείλονται αφ’ ενός σ’ ελλείψεις δικαιολογητικών στους φακέλους των ενδιαφερομένων, αφ’ ετέρου στην καθυστέρηση έκδοσης οικοδομικών αδειών που απαιτούνται στις περιπτώσεις ανακατασκευής, από τις αρμόδιες Πολεοδομίες”.

Διαβάστε ακόμα:

Πύργος: Zει σε τσίγκινο παράπηγμα εδώ και 20 χρόνια…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε