Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πρέβελη: Μετά την καταστροφή ήρθαν τα μέτρα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το μεσημέρι έγινε ευρεία σύσκεψη υπηρεσιών στη Νομαρχία Ρεθύμνου παρουσία της εκπροσώπου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Κωνσταντίνας Κυριαζόγλου…

με θέμα τις παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του Φοινικοδάσους στην Πρέβελη.
Τα μέτρα είναι για την άμεση αναδάσωση της καμένης έκτασης, στη φύλαξη του χώρου, στην οριοθέτηση χρήσης τόσο κατά τους χειμερινούς όσο και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, στην απαγόρευση της βόσκησης σε ακτίνα άνω των 700 μέτρων και σε παρεμβάσεις από ειδικούς ώστε όπου υπάρχει η δυνατότητα να υπάρξει θεραπεία και περιποίηση όσων εκ των φοινίκων μπορούν να «ξαναζωντανέψουν».

 Όπως ανέφερε η κ. Κυριαζόγλου, θα υπάρξει συμπαράσταση σε οικονομική βάση, ωστόσο θα πρέπει οι λύσεις να είναι γρήγορες σε ό,τι αφορά το χρόνο παρεμβάσεων αλλά με μειωμένο κόστος λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί. Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί ότι αυτή τη χρονική στιγμή δεν πρέπει να ασχοληθούν οι αρμόδιοι με το θέμα της πυρανίχνευσης, αλλά να δοθεί βαρύτητα σε άλλες δράσεις πιο αποτελεσματικές με βάση την περίσταση.

Ο νομάρχης Ρεθύμνου, Γιώργης Παπαδάκης, επισήμανε ότι στόχο αυτής της συνάντησης αποτελεί ο ορισμός των ενεργειών που πρέπει από εδώ και στο εξής να γίνουν, ώστε άμεσα να υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις αποκατάστασης, ενώ σε συνεργασία με την περιφέρεια θα γίνουν έλεγχοι για τυχόν αυθαίρετες κατασκευές στη διπλανή από την καμένη έκταση παραλία και θα απομακρυνθούν ποδήλατα και παράνομες υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ανικανότητα του κράτους καταστρέφει τις ομορφιές της χώρας μας

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε