Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Πρέβεζα: Δεν έχουν ούτε γάντια αλλά ούτε καν χαρτί για συνταγογράφηση στο νοσοκομείο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα προβλήματα περιέγραψαν σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου και γιατροί του νοσοκομείου.

Όπως διαβάζουμε στο PamePreveza, στόχος τους είναι να ενημερωθεί και να κινητοποιηθεί η κοινωνία, για τα αδιέξοδα τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα το νοσοκομείο.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε ότι:

“Οι γιατροί στην κυριολεξία ‘επαιτούν’ εξεταστικά γάντια μιας χρήσης, ξύλινα γλωσσοπίεστρα ή και απλό χαρτί και συνταγολόγια για να γράψουν μια συνταγή.
Προχθές η διοίκηση κοινοποίησε έγγραφο που λίγο πολύ έλεγε ότι υπάρχει έλλειψη οξυγόνου, επομένως πρέπει να μειωθεί η κατανάλωσή του…

Η ορθοπεδική κλινική αδυνατεί να λειτουργήσει και να αντιμετωπίσει περιστατικά που χρειάζονται χειρουργείο λόγω έλλειψης υλικών. Το ίδιο ισχύει κατ’ αναλογία και για όλες τις κλινικές και τα τμήματα.
Ο αναλυτής αερίων αίματος (μηχάνημα ζωής) στο τμήμα επειγόντων περιστατικών δεν λειτουργεί… πάντοτε. Ή όταν λειτουργεί οι ενδείξεις δεν είναι πάντα αξιόπιστες .

Στοιχειωδέστατες μικροβιολογικές – αιματολογικές εξετάσεις (CRP, καλλιέργειες, σίδηρος Φεριτίνη, έλεγχος ορμονών θυρεοειδούς κ.λ.π.) δεν εκτελούνται λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.
Επίσης, υπάρχει έλλειψη στοιχειωδών μορφών εξοπλισμού όπως διαθερμίες, εγκεφαλογράφος, ακουομετρητής, τυμπανομετρητής, σχισμοειδής λυχνία, σπιρόμετρο κ.λπ.

Ο υπερηχοκαρδιογράφος ήδη παρουσιάζει “μουσειακό ενδιαφέρον “.
Κατά τη διάρκεια όλης της προηγούμενης εβδομάδος ήταν αδύνατο να γίνει οποιαδήποτε ακτινογραφία, γιατί το εμφανιστήριο “απεβίωσε” κι αυτό λόγω προκεχωρημένου γήρατος.
Τα δε χρησιμοποιούμενα χημικά εμφανίσεως, έχουν κριθεί ανθυγιεινά και επικίνδυνα και υπάρχουν συστάσεις και κατευθύνσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για αντικατάστασή τους προ πολλού”…

Όπως είπαν, με αυτά τα δεδομένα, η εν γένει λειτουργία του νοσοκομείου και η εφημέρευσή του δεν εγγυώνται καμία ασφάλεια ούτε για τους ασθενείς αλλά ούτε και για τους γιατρούς.

Διαβάστε ακόμα:

Απάτη σε βάρος του ΙΚΑ με ασφαλισμένους – φαντάσματα!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε