Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Πρέβεζα: Σπίτι στον… αέρα μετά από κατολίσθηση! (Φωτό και Video)

Πρέβεζα: Σπίτι στον… αέρα μετά από κατολίσθηση! (Φωτό και Video)

Στον… άερα έχει βρεθεί ένα σπίτι στο Σκεπαστό Πρέβεζας μετά από κατολίσθηση. Η γη υποχώρησε και ένα μέρος του σπιτιού βρέθηκε κυριολεκτικά στο κενό!

Σύμφωνα με το pamepreveza.gr το φαινόμενο παρουσιάστηκε πριν δέκα μέρες περίπου ενώ έγινε πιο έντονο το περασμένο Σάββατο, όταν αποκόπηκε μεγάλο μέρος της γης με αποτέλεσμα μέρος του σπιτιού να βρίσκεται πια κυριολεκτικά στον αέρα.

Από την κατολίσθηση παρασύρθηκαν εκτός από διάφορα δέντρα και ελιές που βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού, κολόνες της ΔΕΗ και του ΟΤΕ με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στα δίκτυα.

Η ΔΕΗ βέβαια απεκατέστησε τη βλάβη άμεσα ενώ μετά από μια εβδομάδα οι οικογένειες, που αριθμούν πάνω από 7, δεν έχουν τηλέφωνο.

Το σπίτι που κινδυνεύει άμεσα να βρεθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή στο κενό είναι ιδιοκτησίας Έλληνα που ζει και εργάζεται στο εξωτερικό.

«Κάθε στιγμή και ειδικά το βράδυ βγαίνουμε με τους φακούς για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται» λέει στο pamepreveza.gr γείτονας του σπιτιού ενώ τονίζει ότι ο φόβος είναι καθημερινός αφού η κατολίσθηση μπορεί να επηρεάσει και τα γύρω σπίτια.

Οι συγγενείς του ιδιοκτήτη κατάφεραν με κίνδυνο την ζωή τους να μπουν στο σπίτι και τουλάχιστον να απομακρύνουν έπιπλα και άλλα αντικείμενα από μέσα.

Στο σημείο κάθε λεπτό παρουσιάζεται πτώση χωμάτων αφού είναι εμφανές ότι μεγάλες ποσότητες νερού που έρχονται από το βουνό περνάνε κάτω από το δρόμο (παλαιά ε.ο. Πρέβεζας Ηγουμενίτσας) και καταλήγουν στο σημείο όπου έχει γίνει η κατολίσθηση.

Τα μηνύματα βέβαια δεν είναι αισιόδοξα αφού ειδικός που έφερε συγγενής του ιδιοκτήτη του σπιτιού είπε ότι τίποτε δεν μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση…

Μέχρι στιγμής και μετά από περίπου δέκα μέρες, δεν έχει γίνει καμία κίνηση από πλευράς Δήμου ή Περιφέρειας.

Διαβάστε επίσης: Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

Στη φυλακή ο πρώην Νομάρχης Λασιθίου!

Λαμία: “Έτσι με λήστεψαν” – (Video)

Bόλος: Πέταξαν μπάλα με ναρκωτικά και κινητά στο προαύλιο των φυλακών!

Θεσπρωτία: Έπιασαν υπάλληλο της Εισαγγελίας Αθηνών με 150 κιλά χασίς!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε