Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Προφυλακιστέοι για τη δολοφονία του δημάρχου

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Αποκαλύφθηκε ότι οι δύο ταμίες πήραν 500 ευρώ από τα χρήματα του Δήμου προκειμένου να νοικιάσουν το ούζι, με το οποίο σκότωσαν τον δήμαρχο Παγγαίου.

“Με απειλούσε και με εκβίαζε, μου έλεγε να πουλήσω σπίτια και οικόπεδα” είπε στον ανακριτή ο ένας από τους δύο αμίες του Δήμου Παγγαίου ομολογώντας παράλληλα πως ήταν εκείνος που τράβηξε τη σκανδάλη και έπληξε με οκτώ σφαίρες τον άτυχο Τριαντάφυλλο Κουκούδη.

Επί τέσσερις ώρες οι δύο ταμίες περιέγραψαν στον ανακριτή με κάθε λεπτομέρεια πως πήραν την απόφαση να σκοτώσουν το δήμαρχο. Ωστόσο είναι γεγονός ότι την περασμένη Τετάρτη, πριν βρεθεί το πτώμα του δημάρχου, ο ένας από τους ταμίες πήγε στο δημοτικό συμβούλιο και κατηγόρησε τον δήμαρχο για τις “μαύρες” τρύπες στα οικονομικά του δήμου Παγγαίου.
Ο δράστης που πυροβόλησε το δήμαρχο προσπάθησε να πείσει τον ανακριτή ότι έδρασε εν βρασμώ ψυχής καθώς ο δήμαρχος όπως είπε τους απειλούσε λέγοντάς τους μάλιστα ότι θα έπρεπε να σκηνοθετήσουν μια εικονική ληστεία για να καλύψουν την κατάχρηση που είχαν κάνει στα ταμεία του Δήμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο δράστες αντάλλαξαν κατηγορίες και μεταξύ τους για το ποιος οργάνωσε τη δολοφονία και κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Σήμερα αναμένεται να μεταφερθούν στις φυλακές Κομοτηνής, ενώ ο άνδρας που τους νοίκιασε το ούζι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ.


Ωστόσο παρά την προσπάθεια των δύο κατηγορουμένων να δικαιολογήσουν την αποτρόπαια πράξη τους κατηγορώντας το θύμα για απειλές και εκβιασμό η αστυνομία εντόπισε αγορές πολυτελών κατοικιών και αυτοκινήτων από τους δράστες. 

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Δήμαρχος και οι δύο ταμίες του Δήμου είχαν καταχραστεί μεγάλο χρηματικό ποσό από τα ταμεία (πληροφορίες αναφέρουν 700.000 ευρώ).

Ωστόσο, όπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, το θύμα είχε αφαιρέσει ένα ποσόν της τάξεως περίπου των 120.000 ευρώ από το ταμείο του δήμου, το οποίο επέστρεφε σταδιακά.

Αντίθετα οι ταμίες είχαν πάρει το μεγαλύτερο ποσό από το ταμείο που φτάνει τα περίπου 600.000 ευρώ. Η αστυνομική έρευνα έφερε στο φως και αγορές πολυτελών κατοικιών και αυτοκινήτων αλλά και μεγάλα ποσά που ξόδευαν στη νύχτα οι δύο ταμίες.

Πάντως στη διάρκεια της ανάκρισης και μετά την ομολογία τους, ανέφεραν πως σχεδίαζαν τον φόνο από τη στιγμή που ξεκίνησε ο έλεγχος στα οικονομικά του δήμου από ορκωτούς λογιστές.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή τον ετήσιο οικονομικό έλεγχο ο δήμαρχος ζητούσε από τους ταμίες να επιστρέψουν στα ταμεία το χρήματα, όπως είχε κάνει και ο ίδιος.

Οι δράστες, λένε οι αστυνομικοί, ομολόγησαν ότι δεν μπορούσαν να βρουν τα χρήματα και έτσι αποφάσισαν να σκοτώσουν τον Τριαντάφυλλο Κουκούδη με σκοπό όταν αποκαλυφθεί η κατάχρηση να κατηγορηθεί εκείνος.
Σύμφωνα με την ομολογία των δύο δραστών στην αστυνομία, έκλεισαν ραντεβού με το δήμαρχο σε ερημική τοποθεσία. Τον απείλησαν με ένα οπλοπολυβόλο που είχαν νοικιάσει (!) από έναν φίλο και συγχωριανό τους και όταν ο δήμαρχος αντέδρασε άδειασαν πάνω του το γεμιστήρα του όπλου.
Ο άτυχος Τριαντάφυλλος Κουκούδης πέθανε ακαριαία καθώς τον έπληξαν οκτώ σφαίρες από το υποπολυβόλο τύπου ούζι.
Το έγκλημα αποκαλύφθηκε τρεις ημέρες μετά την εξαφάνιση του Δημάρχου την Κυριακή το απόγευμα.
Οι αστυνομικοί που είχαν στραφεί προς τους ταμίες από την πρώτη στιγμή καθώς υπήρχαν υπόνοιες για κατάχρηση προσήγαγαν τους δύο ταμίες που λίγη ώρα μετά ομολόγησαν την πράξη τους.
Μαζί τους συνελήφθη και ο άνδρας που τους νοίκιασε το οπλοπολυβόλο.
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε