Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Προφυλακιστέοι οι 3 κτηνοτρόφοι γιια τη φωτιά στη Σάμο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κατηγορούνται ως υπαίτιοι για την καταστροφική πυρκαγιά της 28ης Ιουλίου στο Κοκκάρι.

 

Αύριο το μεσημέρι θα βρεθούν μπορστά στον ανακριτή και οι τρεις μελισσοκόμοι που φέρονται ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς που προκλήθηκε προχθές στην περιοχή Κακοπέρατο της Σάμου.

Οι πληροφορίες λένε ότι προσπάθησαν να κάψουν κυψέλες και από αμέλεια αλλά και λόγω των ισχυρών ανέμων, η φωτιά τους ξέφυγε και επεκτάθηκε γρήγορα. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί η πρόσφατη καταστροφή σε μεγάλο τμήμα δασικής έκτασης της Σάμου.

Την ίδια ώρα, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο που ξέσπασε και  πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να κατευθυνθεί γρήγορα προς τον Μαραθόκαμπο, την περιοχή του Κάμπου και τα Βοτσαλάκια.

 Περισσότερο επλήγησαν τα Βοτσαλάκια που για προληπτικούς λόγους η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, η τοπική αυτοδιοίκηση, η πυροσβεστική και ο στρατός απομάκρυναν προληπτικά τους επισκέπτες σε σημείο που δεν θα τους έπνιγαν οι πυκνοί καπνοί που είχαν σκεπάσει τα Βοτσαλάκια.

 Η μάχη δόθηκε στην περιοχή Τσούρκα αργά χθες το βράδυ για να μην περάσει η φωτιά προς την περιοχή του Λιμνιώνα.

  Παρ΄όλο που η πυρκαγιά έφτασε και έγλυψε τις αυλές των σπιτιών στις παρυφές του οικισμού Βοτσαλάκια, οι επίγειες δυνάμεις κατάφεραν να την ελέγξουν ώστε να μη κινδυνέψει περιουσία ή ανθρώπινη ζωή. Η σημερινή μέρα δεν μοιάζει με τίποτα με τη χθεσινή εφιαλτική νύχτα. Ήδη ο νομάρχης Σάμου υπέγραψε την άρση του εγγράφου που κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι τουρίστες επιστρέφουν στα καταλύματά τους και η ζωή για τους κατοίκους της περιοχής κυλάει σε κανονικούς ρυθμούς.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά αποτέφρωσε περίπου 10.000 στρέμματα δασικής και μικρής καλλιεργήσιμης έκτασης ενώ από αέρος πήραν μέρος έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα, ενώ πεζοπόρα τμήματα από Θεσσαλονίκη και Αθήνα μαζί με τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού έφτασαν από την πρώτη στιγμή στη Σάμο.

Έχουν βάλει “στο μάτι” τη Σάμο.

Το νησί του Πυθαγόρα για τρίτη φορά φέτος το καλοκαίρι πλήττεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές, με όλους τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση και να μιλούν ανοιχτά ότι βασανίζονται και καταστρέφονται στο βωμό του κέρδους.

Στο έργο της πυρόσβεσης μετέχουν ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 13 οχήματα και 26 πυροσβέστες, 88 πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής, και 4 ελικόπτερα, 50 εθελοντές πυροσβέστες και 25 υδροφόρες όμορων δήμων.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 16.00 το απόγευμα η φωτιά στο Π. Γερμενό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 14 φωτιές μέσα σε μία εβδομάδα στην Αχαΐα

Σάμος: Οι… μεθυσμένοι εμπρηστές οδηγούνται στον ανακριτή!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε