Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πρώην μέλος των ΑΜΑΝ καταγγέλλει παράνομη κατάσχεση: Πήραν τα χρήματα της κηδείας του πατέρα μου!

Πρώην μέλος των ΑΜΑΝ καταγγέλλει παράνομη κατάσχεση: Πήραν τα χρήματα της κηδείας του πατέρα μου!

Απίστευτη καταγγελία από τον γνωστό Λαρισαίο μουσικό και πρώην μέλος των τηλεοπτικών ΑΜΑΝ, Βασίλη Πιπέρη, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο και την κηδεία του πατέρα του.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο Βασίλης Πιπέρης πήγε να πάρει από την τράπεζα χρήματα (από τον ακατάσχετο λογαριασμό του) για την κηδεία του πατέρα του και τα είχε κατασχέσει εφορία! Στον ίδιο λογαριασμό υπήρχαν και κάποια χρήματα για την αποπληρωμή αναπηρικού αμαξιδίου.

Ο Βασίλης Πιπέρης είναι ΑμεΑ καθώς το 2010 είχε υποστεί εγκεφαλικό και δύο ανακοπές…

Διαβάστε την επιστολή:

«Υπάρχει κράτος δικαίου που τηρεί τους Νόμους;

Είμαι ο Βασίλης Πιπέρης, πρώην μουσικός και ηθοποιός, 47 ετών και τετραπληγικός. Διατηρώ ένα λογαριασμό στην ALPHA BANK ο οποίος έχει δηλωθεί σαν ακατάσχετος και εκεί μπαίνει η πενιχρή σύνταξη που μου χορηγεί το κράτος. Στον λογαριασμό αυτό είχαν μπει κάποια χρήματα που ενέκρινε ο ΕΟΠΥ για αγορά αναπηρικού αμαξιδίου. Έχω ένα χρέος στη εφορία το οποίο έχω ρυθμίσει και πληρώνω κανονικά τις δόσεις της ρύθμισης.

Την Πέμπτη 26 Μαΐου πέθανε ο πατέρας μου και την επομένη έγινε η κηδεία του. Σήμερα το πρωί πήγε η μητέρα μου να πάρει χρήματα για να πληρωθεί η κηδεία.. Μια δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε όμως. Η Εφορία είχε κάνει κατάσχεση και πήρε το ποσόν των χιλίων εξακοσίων ευρώ (1.600€). Εντελώς παράνομα μας άφησαν δίχως χρήματα και έτσι ούτε η κηδεία μπορεί να πληρωθεί ούτε το υπόλοιπο που έχει μείνει από την αγορά του αναπηρικού αμαξιδίου.

Δεν ξέρω αν ευθύνεται η Εφορία ή η Τράπεζα για την παράνομη αυτή κατάσχεση. Αναρωτιέμαι όμως αν υπάρχουν Νόμοι και αν αυτοί τηρούνται από το κράτος ή από οποιονδήποτε άλλο υπεύθυνο. Δεν ξέρω αν μπορώ να βρω το δίκιο μου και που. Στα δικαστήρια εκτός από τον πολύ χρόνο που θα χρειαστεί απαιτούνται και έξοδα που είναι αδύνατο να καλυφθούν.

Ζητώ να παρέμβει κάποιος αρμόδιος – αν υπάρχει – και να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία και η παρανομία για να συνεχίσουμε, εγώ και η μητέρα μου την φτωχική αλλά αξιοπρεπή ζωή μας.
Παρακαλώ τα ΜΜΕ να αναδείξουν το θέμα γιατί ίσως είναι ο μόνος τρόπος για να δικαιωθώ.

Το μόνο που ζητάω είναι να τηρηθούν οι Νόμοι και να αντιμετωπίσουν κάποτε εμάς τους ΑΜΕΑ σαν ανθρώπους και όχι σαν ζώα. Διαφορετικά αν τους είμαστε βάρος ας έρθουν να μας εκτελέσουν. Είναι προτιμότερο από τις συνθήκες διαβίωσης και τον αργό θάνατο που μας επιβάλλουν κάθε μέρα.»

Πηγή: onlarissa

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε