Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Προθεσμία πήρε ο υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης που κατηγορείται για υπεξαίρεση

Προθεσμία πήρε ο υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης που κατηγορείται για υπεξαίρεση

Ανώτερος διοικητικός υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης που κατηγορείται για την υπεξαίρεση κονδυλίων στη Διεύθυνση Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, κλήθηκε να απολογηθεί σήμερα στο γ’ ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο κατηγορούμενος, που υπηρετεί επί σειρά ετών σε νευραλγικό πόστο στη Διεύθυνση Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την επόμενη Πέμπτη, 8 Ιουλίου. Αντιμετωπίζει την κατηγορία της απλής συνέργειας σε υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου.

Πρόκειται για το δεύτερο εμπλεκόμενο στην υπόθεση της «μαύρης τρύπας» στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης που κλήθηκε να απολογηθεί. Έως στιγμής το κατώφλι του γραφείου του ειδικού ανακριτή έχει περάσει ο 46χρονος -φερόμενος ως βασικός πρωταγωνιστής του σκανδάλου-, ο οποίος έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Σύμφωνα με τις δύο εκθέσεις προσωρινών διαπιστώσεων που κατατέθηκαν στις δικαστικές αρχές από την αρμόδια οικονομική επιθεωρήτρια, στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 17 άτομα.

Το επόμενο διάστημα η οικονομική επιθεωρήτρια Αν. Τσεμπερά θα ολοκληρώσει την έρευνά της και θα καταθέσει το τελικό πόρισμα. Εκτιμάται ότι η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του δήμου θα ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε