Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Προβλήματα από τον χιονιά στην Πελοπόννησο - Που χρειάζονται αλυσίδες

Προβλήματα από τον χιονιά στην Πελοπόννησο - Που χρειάζονται αλυσίδες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.02.2011 | 12:09
Πρώτη δημοσίευση: 03.02.2011 | 12:09

Χιονίζει συνεχώς από αργά χθες το μεσημέρι στην ορεινή Πελοπόννησο και παρόλο που το βασικό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι ανοικτό, υπάρχουν πολλά προβλήματα.

Συνεργεία εκχιονισμού βρίσκονται στους δρόμους κι εργάζονται αδιάκοπα από χθες το απόγευμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης όπου κοντά στο χωριό Μανθυρέα, είχε διπλώσει μια νταλίκα και τις τελευταίες δύο ώρες ο δρόμος ήταν κλειστός και αποκλεισμένος όλος ο νομός Λακωνίας.

Τα αυτοκίνητα είχαν δημιουργήσει τεράστιες ουρές και έγινε προσπάθεια να απομακρύνουν την νταλίκα από το οδόστρωμα, όμως δεν ήταν εύκολο λόγω και τις κακοκαιρίας. Μετά από αρκετή ώρα άνοιξε ο δρόμος και αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων, η οποία όμως γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία, στο δρόμο προς Χρυσοβίτσι, προς Δημητσάνα, προς Βυτίνα και γενικά σε όλη την Γορτυνία. Υπάρχουν συνεργεία αποχιονισμού, όμως η χιονόπτωση είναι έντονη και οι αλυσίδες απαραίτητες, καθώς και προς Καστρί - Άγιο Πέτρο Κυνουρίας.

Επίσης αλυσίδες χρειάζονται οι διερχόμενοι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Σπάρτης - Καλαμάτας μέσω Ταϋγέτου, Τρίπολης - Αρχαίας Ολυμπίας, Τρίπολης - Καλαβρύτων και Πατρών μέσω της οδού των 111, στην θέση Καλογερικό στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Μεγαλόπολης και στην ορεινή Κορινθία για τα χωριά Γκούρα, Τρίκαλα και Φενεό.

Κλειστός είναι ο δρόμος από Λεβίδι προς Νεμέα μέσω Κανδήλας και ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου, το οποίο να σημειώσουμε ότι δεν λειτουργεί, ενώ αποκλεισμένα είναι τα χωριά Κοσμάς, Άγιος Βασίλειος και Πελετά στη Νότια Κυνουρία και Σέρβου στην Γορτυνία. Τα χωριά αυτά όπως μας ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ανοίγουν κατά διαστήματα από συνεργεία αποχιονισμού, όμως ξανακλείνουν λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Να σημειώσουμε ότι κλειστά είναι τα σχολεία σε Βαλτεσινίκο, Δημητσάνα και Βυτίνα στην Αρκαδία.

Διαβάστε επίσης: Χιόνια στη Φθιώτιδα - Με αλυσίδες η κυκλοφορία


   Διαδώστε αυτό το άρθρο