Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πρυτανικές αρχές ΑΠΘ: Οι καταληψίες θα έχουν ευθύνη αν γίνουν επεισόδια στις 17 Νοέμβρη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

“Η επέτειος της 17ης Νοέμβρη, φέτος εορτάζεται κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες.
Τα Πανεπιστήμια, ειδικότερα, αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά, οικονομικά, διοικητικά και ακαδημαϊκά προβλήματα λόγω της συνεχούς μείωσης τόσο της χρηματοδότησης όσο και του προσωπικού τους” ξεκινά η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει:
“Στην περίπτωση του ΑΠΘ τα προβλήματα επιδεινώνονται έτι περαιτέρω εξαιτίας της επί οκτώ συνεχείς εβδομάδες απεργίας των εργαζομένων στις εργολαβίες, καθώς και της κατάληψης του κτιρίου Διοίκησης, αποτέλεσμα της αδιαλλαξίας του σωματείου τους.
Εξαιτίας αυτού του γεγονότος είναι η πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια που το ΑΠΘ δεν είναι σε θέση να διοργανώσει εκδηλώσεις εντός της Πανεπιστημιούπολης, κάτι το οποίο λειτουργούσε αποτρεπτικά όσον αφορά τη δημιουργία επεισοδίων.
Οι Πρυτανικές Αρχές θέτουν τους καταληψίες ενώπιον των ευθυνών τους και τους καλούν να απελευθερώσουν άμεσα το κτίριο Διοίκησης προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των χώρων του Πανεπιστημίου.
Σε αντίθετη περίπτωση, θα ζητηθεί να καταλογιστούν στους καταληψίες οι οποιεσδήποτε φθορές συμβούν τις επόμενες ημέρες”.

Διαβάστε ακόμα:

Ασύλληπτη καταγγελία: “Οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ πλήρωναν για καταλήψεις στο υπουργείο Παιδείας”

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε