Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πτολεμαϊδα: Θα συνεχίσει να λειτουργεί η παθολογική κλινική στο Μποδοσάκειο

Πτολεμαϊδα: Θα συνεχίσει να λειτουργεί η παθολογική κλινική στο Μποδοσάκειο
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.05.2012 | 19:56
Πρώτη δημοσίευση: 21.05.2012 | 19:46

Τη συνέχιση της λειτουργίας της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου γνωστοποιεί και επίσημα με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο Διοικητής 1ης και 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Αρης Μουσιώνης, επισημαίνει ότι στο πρόγραμμα εφημεριών της Παθολογικής κλινικής προέκυψε για τον μήνα Μάιο, κενό για μερικές ημέρες, το οποίο οφείλεται στην απουσία ειδικού ιατρού με μακροχρόνια αναρρωτική άδεια. Για να καλυφθεί το κενό, η διοίκηση του Νοσοκομείου, η 3η Υ.Πε. Μακεδονίας και το Υπουργείο Υγείας προώθησαν έγκαιρα την πρόσληψη επικουρικού ιατρού, η οποία όμως δεν μπορεί να υλοποιηθεί, λόγω αναστολής των προσλήψεων που ισχύει κατά την προεκλογική περίοδο.

Για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες, με αποφάσεις της 3ης Υ.Πε. Μακεδονίας και της κοινής διοίκησης των Νοσοκομείων Κοζάνης – Πτολεμαϊδας μετακινήθηκαν ειδικοί ιατροί από όμορες υγειονομικές μονάδες και το πρόγραμμα εφημεριών θα εκτελεστεί κανονικά. Για τον ίδιο σκοπό και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο της Κοζάνης, εξασφαλίστηκε η συνεργασία ιατρών παθολόγων, αξιοποιώντας το Ν.4058/2012 και την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

"Το πρόβλημα θα επιλυθεί οριστικά με την πρόσληψη του επικουρικού ιατρού, με την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων μετά τις εκλογές" σημειώνει η ανακοίνωση.

Την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας ειχε προκαλέσει η απόφαση που έλαβε την περασμένη εβδομάδα η διοίκηση του Μποδοσάκειου Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας να αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία της παθολογικής του κλινικής, λόγω αδυναμίας κάλυψης των εφημεριών της.

Για υποστελέχωση έκανε λόγο η διοικήτρια του νοσοκομείου Αναστασία Μπούρτσου, επισημαίνοντας ότι έχουν απομείνει μόνο δύο παθολόγοι στο νοσοκομείο, το οποίο καλύπτει μια περιοχή 50.000 κατοίκων, αλλά και γειτονικούς νομούς, όπως αυτοί της Φλώρινας και της Έδεσσας.

Διαβάστε ακόμα:

Αλεξανδρούπολη: Μόνο τα έκτακτα χειρουργεία θα εξυπηρετεί το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο   Διαδώστε αυτό το άρθρο