Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Πτώση αεροπλάνου στη Λάρισα: Συγκλονίζει η τραγική ειρωνεία του δυστυχήματος [pics]

ΦΩΤΟ από facebook
ΦΩΤΟ από facebook

Σπαραγμός για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας στη Λάρισα, μετά τη συντριβή του μονοκινητήριου αεροσκάφους. Στο φως άγνωστες πτυχές του δυστυχήματος…

Το αεροπορικό δυστύχημα στη Λάρισα προκαλεί θλίψη σε ολόκληρη τη χώρα. Οι δύο άτυχοι επιβαίνοντες βρίσκονταν στα καθίσματά τους, δεμένοι με τις ζώνες ασφαλείας τους και νεκροί. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του αεροσκάφους, Διονύση Τσεκούρα, 43χρονο επιχειρηματία εμπορίας και διανομής καφέ στη Λάρισα, παντρεμένο και πατέρα δύο παιδιών.

Ο έτερος επιβάτης ήταν ο 34χρονος Νικόλαος Γρηγορίου, αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, που υπηρετούσε στην 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως στην Καλαμάτα, ενώ στο παρελθόν είχε υπηρετήσει και στη Λάρισα. Το Σεπτέμβρη 13 πήρε μετάθεση από την 348 ΜΤΑ της 110 ΠΜ για την 120 ΠΕΑ. Από το 2016 παρακολουθούσε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών.

Click4more: Πτώση αεροπλάνου στη Λάρισα: Αυτοί είναι οι νεκροί της τραγωδίας!

Αυτό που συγκλονίζει είναι ο τρόπος με τον οποίο η σύντροφός του έμαθε για το θάνατό του, καθώς ως οφθαλμίατρος στο 251 ΓΝΑ, είχε βάρδια στο νοσοκομείο που τέθηκε σε επιφυλακή για να υποδεχτεί τραυματία ή νεκρό από πτώση αεροσκάφους. Λίγο αργότερα συνειδητοποιούσε ότι επρόκειτο για τον σύντροφό της. Τον Νικόλαο Γρηγορίου, που ήδη είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Το προφίλ του στο Facebook όπου συνήθιζε να ανεβάζει φωτογραφίες από την προσωπική και επαγγελματική του ζωή, γέμισε μηνύματα σπαραγμού από τους φίλους του που θέλησαν να πουν με αυτόν τον τρόπο, το τελευταίο αντίο στον γελαστό επισμηναγό. Συμφοιτητές του, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν: ”Με μεγάλη μας λύπη θέλουμε να σας πληροφορήσουμε για την πρόωρη και άδικη απώλεια του φοιτητή μας στο πρόγραμμα πλήρους φοίτησης κ. Νίκο Γρηγορίου.

Ο Νίκος ήταν ένας από τους δύο επιβαίνοντες του μικρού  αεροπλάνου που κατέπεσε χθες βράδυ στην περιοχή της Λάρισας. Αντί για κατάθεση στεφάνου στην μνήμη του, το ΜΠΣ στην ΔΑΔ θα προχωρήσει στην οικονομική υποστήριξη της ΜΚΟ «Κατασκηνώσεις Χαρούμενα Παιδιά-Χαρούμενα Νιάτα» και θα μεταβιβάσει εκ μέρους όλων μας τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του και στους οικείους του. Οι Πρυτανικές αρχές του ΟΠΑ θα αποστείλουν επίσης εντός της ημέρας συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένεια. Καλό Ταξίδι Νικόλα.

Οι δύο πιλότοι ήταν φίλοι από παλιά, ενώ και οι δύο είχαν καταγωγή από την Αμφιλοχία. Οι σοροί τους απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ αναμένεται η διεξαγωγή νεκροψίας – νεκροτομής. Τα αίτια της συντριβής ερευνώνται από κλιμάκιο της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, η οποία αναμένεται να φτάσει στο σημείο του δυστυχήματος το μεσημέρι.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους δεν έχουν μετακινηθεί από το σημείο και φυλάσσονται από δυνάμεις της Αστυνομίας, ώστε να γίνει αυτοψία. Το γιατί πραγματοποιήσαν την πτήση οι δύο άνδρες – αν ήταν εκπαιδευτική η ψυχαγωγική – δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε