Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πύργος: Άνοιξαν οι ουρανοί και καταστράφηκαν σπίτια και αυτοκίνητα – Δείτε φωτό και βίντεο!

ΦΩΤΟ από patrisnews.com
ΦΩΤΟ από patrisnews.com

Η καταιγίδα προκάλεσε ζημιές σε πολλές περιοχές του νομού Ηλείας – Έτρεχε και δεν έφτανε η πυροσβεστική…

Εκτεταμένες ζημιές, προκάλεσε το μπουρίνι που ξέσπασε χθες αργά το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, συνοδευόμενο από έντονη χαλαζόπτωση, πολύ δυνατό αέρα και βροχή. Αποτέλεσμα της ξαφνικής κακοκαιρίας ήταν να ξεριζωθούν δέντρα, να καταστραφούν ελαιοκαλλιέργειες και να υποστούν ζημιές αυτοκίνητα και σπίτια.

Πιο συγκεκριμένα, η έντονη κακοκαιρία έπληξε κυρίως την ευρύτερη περιοχή του Πύργου και τις κοντινές τοπικές κοινότητες, προκαλώντας κυρίως προβλήματα με πτώσεις δέντρων αλλά και τεράστιες καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται δεκάδες κλήσεις (τουλάχιστον τριάντα) για να επέμβει όσον αφορά την αποκατάσταση της κυκλοφορίας εξαιτίας της πτώσης δέντρων.

ΦΩΤΟ από patrisnews.com

ΦΩΤΟ από patrisnews.com

ΦΩΤΟ από patrisnews.com

ΦΩΤΟ από patrisnews.com

Στην οδό Υψηλάντου ένα δέντρο που έπεσε απέκλεισε την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα ενώ στην οδό Πατρών τζαμαρίες από πολυκατοικίες έσπασαν λόγω των δυνατών ανέμων προκαλώντας υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα στον δρόμο. Στην οδό Ολυμπίων το πρόβλημα ήταν εντονότερο με τα δέντρα που έσπασαν από τους ανέμους να καταστρέφουν σπίτια στο σημείο και να αποκλείουν και την κυκλοφορία.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα στις περισσότερες τοπικές κοινότητες του δήμου Πύργου, καθώς εκτός από την πτώση δέντρων που υπήρξαν σε πολλά σημεία, οι ελαιοκαλλιέργειες καταστράφηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους με τους αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση. Το δυνατό χαλάζι και οι άνεμοι που έπληξαν τις περιοχές αυτές, ήταν αρκετά για να καταστραφεί ο καρπός των ελαιοδέντρων, που σε λίγο διάστημα θα γινόταν η συγκομιδή.

Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν για ακόμη μία φορά οι κάτοικοι της Κυλλήνης και κυρίως οι καταστηματάρχες που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και πέριξ του λιμανιού, αφού μία νεροποντή μισής ώρας ήταν αρκετή για να μετατρέψει σε λίμνη την περιοχή. Το απογευματινό μπουρίνι που πέρασε από την περιοχή, ήταν ιδιαίτερα έντονο και με δεδομένο ότι η βροχή έπεφτε καταρρακτωδώς, το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα νερά να κατακλύσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πηγή: patrisnews.com

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε