Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Πύργος: Σπουδαστές “φυλάκισαν” τον Τζαβάρα σε τηλεοπτικό στούντιο! (ΦΩΤΟ και VIDEO)

φωτό από patrisnews
φωτό από patrisnews

Για περισσότερες από τρεις ώρες το βράδυ της Παρασκευής, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, βρέθηκε υπό καθεστώς “ομηρίας” από περίπου 200 σπουδαστές του ΤΕΙ Πύργου και πολίτες, αποκλεισμένος στο στούντιο της Ολυμπιακής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.

Η τηλεοπτική εμφάνιση του Ηλείου πολιτικού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ στις εννέα, αποτέλεσε το έναυσμα κινητοποίησης για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Πύργου. Πολύ σύντομα περίπου 100 νέοι συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο του στούντιο της ΟΡΤ και απέκλεισαν τον κ. Τζαβάρα, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας να συναντηθεί αντιπροσωπεία τους μαζί του.

φωτό από ilialive

Σύμφωνα με το ilialive στη συνέχεια κατέφθασε ισχυρή αστυνομική δύναμη από τον Πύργο και την Αμαλιάδα και προς στιγμήν απειλήθηκαν επεισόδια με τους σπουδαστές που άρχισαν σταδιακά να αυξάνονται. Μετά την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, ο υπουργός δέχθηκε να μιλήσει με αντιπροσωπεία των φοιτητών και για αρκετή ώρα παρέμειναν στα γραφεία της ΟΡΤ συζητώντας το επίμαχο θέμα του ΤΕΙ Πύργου.

φωτό από ilialive

Τα όσα ειπώθηκαν όπως υποστηρίζει η διοίκηση του καναλιού, καταγράφηκαν από την τηλεοπτική κάμερα και ένα αντίγραφο του περιεχομένου της κασέτας θα δοθεί σήμερα το πρωί σε εκπροσώπους των σπουδαστών, ώστε να έχουν στα χέρια τους τις εικόνες με τις δεσμεύσεις που όπως είπαν έλαβαν από τον κ. Τζαβάρα για μεγαλύτερη πίεση και προσπάθεια στο θέμα του ΤΕΙ.

φωτό από ilialive

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στο χώρο έξω από το στούντιο της ΟΡΤ έφτασαν να στηρίξουν τον αγώνα των σπουδαστών αλλά και να διατρανώσουν και τα δικά τους αιτήματα, πολίτες, εκπρόσωποι κομμάτων αλλά και εκπρόσωποι των εργολάβων δακοκτονίας οι οποίοι όπως δήλωσαν προχθές, έλαβαν δεσμεύσεις για την πληρωμή τους και για άλλη μια φορά δεν τηρήθηκαν.

φωτό από ilialive

Παράλληλα κοντά στους σπουδαστές βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη. Μίλησε με τους σπουδαστές αλλά και με τον υπουργό και επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα μεταφέροντας τη συζήτηση που είχε με τον κ. Τζαβάρα για τα αιτήματα των σπουδαστών.

φωτό από ilialive

Οι σπουδαστές θεωρούν πως ο κ. Τζαβάρας δεν παρενέβη και ως τοπικός βουλευτής προς όφελος του ΤΕΙ, ενώ τα πνεύματα έχουν οξύνει οι δηλώσεις του προ καιρού, περί διατήρησης του ΤΕΙ ως έχει.

φωτό από ilialive

Μετά από δύο ώρες αποκλεισμού του κ. Τζαβάρα από τους σπουδαστές έξω από το στούντιο της ΟΡΤ και αφού δεν διαφαινόταν κάποια θετική εξέλιξη στον ορίζονται η Αστυνομία αναζητούσε τρόπους ώστε να φυγαδεύσει τον υπουργό και έφτασε στο χώρο μια ολιγομελής ομάδα ΜΑΤ.

Παράλληλα αναμενόταν από την Πάτρα, μια διμοιρία ΜΑΤ με επικεφαλής τον ίδιο τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Θανάση Ματσίκα. Τελικά αυτή η παρέμβαση δεν χρειάστηκε να γίνει. Ο πρόεδρος του Ομίλου που ανήκει η ΟΡΤ, Λεωνίδας Βαρουξής βγήκε στην είσοδο του κτιρίου και ζήτησε οποιαδήποτε πράξη διαμαρτυρίας να γίνει εκτός του χώρου του καναλιού, ώστε το προσωπικό της ΟΡΤ να λειτουργήσει ανεμπόδιστα.

Στη συζήτηση που είχε με τους σπουδαστές κατάφερε να τους μεταπείσει και οι τελευταίοι να φύγουν από το χώρο, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο να απομακρυνθεί ο Κώστας Τζαβάρας… πλέον στις 12:30 τα μεσάνυχτα.

Διαβάστε επίσης:

Επέμβαση αφαίρεσης χολής θα κάνει ο Κώστας Τζαβάρας

Εισήχθη στο νοσοκομείο ο αν. υπουργός Πολιτισμού Κ. Τζαβάρας

Ο Τζαβάρας “αποκεφάλισε” το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου μετά τις υποψίες σκανδάλου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε