Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πύργος: Στο σκοτάδι επταμελής οικογένεια

ΦΩΤΟ από το patrisnews.com

Με δανεική στέγη, ένα λυόμενο στον συνοικισμό “ΕΡΜΗΣ”, ζει τον τελευταίο χρόνο μια επταμελής οικογένεια που αδυνατεί οικονομικά να τα βγάλει πέρα.

Όπως διαβάζουμε στο patrisnews.com ο 34χρονος οικοδόμος, Βασίλης Αβράμης, η 29χρονη σύζυγός του, Διονυσία Καλογεροπούλου και τα πέντε παιδιά τους ύστερα από τις περιπέτειες που έχουν αντιμετωπίσει, αναγκάζονται να μένουν σε ένα λυόμενο το οποίο τους έχει παραχωρηθεί από την οικογένεια του ανθρώπου που έμενε στο συνοικισμό “ΕΡΜΗΣ” – ο οποίος έφυγε από τη ζωή – με σκοπό να έχουν μια στέγη για εκείνους και για τα πέντε παιδιά τους.

Ο Βασίλης τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει πολλές φορές στέγη καθώς οι οικονομικές δυσκολίες λόγω της έλλειψης εργασίας, έχουν επιφέρει στο ζευγάρι την πλήρη εξαθλίωση. “Είναι πολύ δύσκολο να τα βγάλουμε πέρα καθώς δεν εργάζομαι και κάνω μόνο κάποια μεροκάματα περιστασιακά. Αυτά τα χρήματα δεν φτάνουν για να τα βγάλουμε πέρα”, λέει ο Βασίλης Αβράμης, που προσπαθεί με την βοήθεια συγγενών του να ζήσει τα πέντε παιδιά του. Η Διονυσία, το ίδιο σκεπτική, δεν έχει να πει πολλά, έγκυος στον 8ο μήνα, με την οικογένεια να μεγαλώνει και τα έξοδα να αυξάνονται.

Ζουν χωρίς ρεύμα
Οι εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για το ζευγάρι, ξεκίνησαν όταν πριν από λίγο διάστημα αναγκάστηκαν να αφήσουν το σπίτι όπου έμεναν με ενοίκιο στο Επιτάλιο, καθώς δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα με αποτέλεσμα τον Βασίλη, την Διονυσία και τα πέντε παιδιά τους, τον 11χρονο, Γιώργο, την 10χρονη, Μαρία, τον 4 ετών Γιάννη, τον 8χρονο Δημήτρη και το μόλις 11 μηνών αγοράκι τους, να τα φιλοξενήσει η μητέρα της Διονυσίας στο σπίτι της.

Η ελπίδα ήρθε ξανά όταν το νεαρό ζευγάρι βρήκε τελικά τη δική του στέγη, σε ένα άδειο λυόμενο στην περιοχή όπου βρίσκεται τώρα ο συνοικισμός “ΕΡΜΗΣ”.
Ωστόσο παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες, το σπίτι παραμένει ακόμα, ένα χρόνο μετά, χωρίς ρεύμα με τους δύο νέους να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. “Έχουμε μόνο μια ξυλόσομπα για τα βράδια ενώ δεν μπορούμε ούτε να μαγειρέψουμε, ένα πιάτο φαγητό”, λέει η 29χρονη Διονυσία.

Διαβάστε ακόμα:
Έκοψαν τα ρεύμα σε ολόκληρο δήμο της Ιταλία λόγω χρεών!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε