Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πυρκαγιές σε εξέλιξη σε Λακωνία και Μαίναλο – Δείτε φωτό

ΦΩΤΟ από Notospress.gr
ΦΩΤΟ από Notospress.gr

Το μεσημέρι κι ενώ εξελισσόταν καταιγίδα στην περιοχή Φαγιά κεραυνός προκάλεσε ανάφλεξης ξερής βλάστησης. Το τέταρτο πύρινο μέτωπο με υπαίτιο την ίδια την φύση!

Μάχη με τη φωτιά και τον αέρα δίνουν από τις 3.30 το μεσημέρι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα στα δημοτικά διαμερίσματα Χρυσάφων και Κεφαλά.

ΦΩΤΟ από Notospress.gr

Μετά τα δύo πύρινα μέτωπα εκδηλώθηκαν αργά το μεσημέρι, στη Δυτική Μακεδονία, μία νέα φωτιά ξέσπασε που τροφοδοτήθηκε από τον άνεμο και έκαψε έναν ολόκληρο ελαιώνα.

ΦΩΤΟ από Notospress.gr

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Σπάρτης, σύμφωνα με το Notospress.gr,  με δυσκολία προσέγγισαν το μέτωπο που εν τω μεταξύ, γύρω στις 4.30 το μεσημέρι ήταν 150 μέτρα.

ΦΩΤΟ από Notospress.gr

Το δύσβατο της περιοχής, η ξερή βλάστηση και οι άνεμοι έκαναν εξαιρετικά δύσκολο το έργο των πυροσβεστών και των εθελοντών, ενώ ρίψεις επιβραδυντικού έκανε αεροσκάφος PZT από την Τρίπολη.

ΦΩΤΟ από Notospress.gr

Δεκάδες τρακτέρ από την γύρω περιοχή εξασφάλισαν επάρκεια νερού ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν από την Τρίπολη.

ΦΩΤΟ από Notospress.gr

Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια κι έχει αποτεφρώσει πάνω από 100 στρέμματα. Οι κάτοικοι της περιοχής και οι καλλιεργητές της μάλιστα εκφράζουν φόβους για αναζωπύρωσή της από τον άνεμο, γεγονός που θα απειλήσει σημαντικές ελαιοκαλλιέργειες.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις με 5 περίπου οχήματα, οι διασώστες και πολίτες της περιοχής προσπαθούν να ελέγξουν το μέτωπο ενισχυόμενοι και από δύο αεροσκάφη Pezedel.

Την ίδια ώρα στον Θεολόγο, περιοχή Αγία Παρασκευή ένας δεύτερος κεραυνός χτύπησε και ξέσπασε πυρκαγιά που γρήγορα τέθηκε υπο έλεγχο από κατοίκους του Θεολόγου, δύο Πυροσβεστικά οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Ακόμη μία φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 7.30 το απόγευμα σε δασική έκταση στα Λυκόχια Μεγαλόπολης, είναι σε πλήρη εξέλιξη και καίει δάσος. Η Πυροσβεστική την χαρακτηρίζει επικίνδυνη γιατί βρίσκεται στην καρδιά του Μαινάλου και στην περιοχή που είχε καεί ξανά, στις μεγάλες φωτιές του 2000.

Διαβάστε επίσης: Κεραυνοί προκάλεσαν πυρκαγιές σε Πτολεμαίδα και Κοζάνη

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε