Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Αποκαρδιωτική η κατάσταση στο γενικό νοσοκομείο!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών, χρέη τραυματιοφορέα εκτελεί θυρωρός του νοσοκομείου…

“Η διοίκηση πιέζει και θα πιέζει με κάθε μέσον και σε κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ποιοτική και ασφαλής εξυπηρέτηση των πολιτών σε κάθε επίπεδο”, τονίζεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου Ρεθύμνου με αφορμή καταγγελίες εργαζομένων στο ίδρυμα, αλλά και σχετικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, το ίδρυμα αντιμετωπίζει προβλήματα μεταξύ των οποίων και η υποστελέχωση (κυρίως λόγω των μαζικών συνταξιοδοτήσεων) σε όλα σχεδόν τα τμήματα, ενώ κάποιες ειδικότητες είναι πιο κάτω και από τα όρια της υπολειτουργίας.

Μάλιστα, σε κάποιες κατηγορίες προσωπικού έχουν μειωθεί οι βάρδιες στον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό και σε κάποιες άλλες κατηγορίες δεν μπορεί να καλυφθεί το κυκλικό ωράριο, λόγω της μείωσης του ανθρώπινου δυναμικού. Η διοίκηση αναγνωρίζει πως “υπάρχει πρόβλημα εξασφάλισης των απαραίτητων κονδυλίων, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που έχουμε υποχρεωθεί να ακολουθούμε από το Υπουργείο και τη ΔΥΠΕ, προκειμένου να καλυφθεί το Νοσοκομείο με επικουρικό προσωπικό”.

Η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείου Ρεθύμνου σύμφωνα με τα σωματεία των εργαζομένων και των γιατρών ΕΣΥ είναι αποκαρδιωτική, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για αποσπάσεις εν καιρώ δυσλειτουργίας λόγω της υποστελέχωσης, αλλά και καταγγελίες για διαπλοκή της διοίκησης με ιδιώτες εργολάβους.

Σχετικά με τις αναφορές περί διαπλοκής της Διοίκησης με ιδιώτες εργολάβους, η διοίκηση τονίζει: “Η σημερινή διοίκηση παρέλαβε από την προηγούμενη Διοίκηση τέσσερις υπογεγραμμένες συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες είναι σε ισχύ ως σήμερα, ενώ προχώρησε, σύμφωνα με το νόμο στην προκήρυξη των διαγωνισμών αυτών, μια και οι περισσότερες από αυτές τελειώνουν”.

Σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών, χρέη τραυματιοφορέα εκτελεί θυρωρός του νοσοκομείου και σύντομα αποχωρούν δύο ακόμη συμβασιούχοι με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Υπάρχει επίσης υποστελέχωση, που σε μεγάλο ποσοστό οφείλεται στο άνοιγμα νέων τμημάτων στα οποία οι υπηρεσίες καλύπτονται είτε με ελάχιστες προσλήψεις είτε από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε