Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Δενδροφύτευση στα Τρία Μοναστήρια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Παιδιά από δημοτικά σχολεία και γυμνάσια της περιοχής αλλά και δημότες θα συγκεντρωθούν στις 11.00 το πρωί της Τρίτης 21 Σεπτεμβρίου – παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο – …

και θα φυτέψουν δέντρα, στο πλαίσιο του 1ου Πανελληνιου Προγράμματος Αναδάσωσης και Αθλητισμού που εφαρμόζει η εθνική ολυμπιακή Ακαδημία υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση και θα ανοίξει με το χαιρετισμό του την ημέρα, αμέσως μετά την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου.

Ο Ολυμπιονίκης στο άθλημα της κωπηλασίας Βασίλης Πολύμερος θα μιλήσει και θα αναλύσει το θέμα «Αθλητισμός και Περιβάλλον», ενώ ο Μανώλης Κονταρός με το συγκρότημά του θα ψυχαγωγήσει τον κόσμο με παραδοσιακά κρητικά τραγούδια!

Στο τέλος της δεντροφύτευσης, όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής.

Η πρώτη συνάντηση έγινε το Σάββατο 5 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, στις 26 Ιουνίου, έγινε δενδροφύτευση στο Μαραθώνα στο πλαίσιο των εορτασμών της Ολυμπιακής Ημέρας και μετά, στις 16 Σεπτεμβρίου, στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας του Όζοντος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε