Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Γαμπρός και νύφη γνωρίστηκαν στο γάμο τους (Φωτό)!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η φωτογραφία του ζευγαριού από το Ρέθυμνο κάνει το γύρο του facebook και του twitter…

Στους απίθανους γάμους που… έγραψαν, ήταν και αυτός τον Ιανουάριο του 1955, που το ζευγάρι αντάμωσε και γνωρίστηκε στην εκκλησία «την ώρα της στέψης»! Σήμερα, όμως, ο Παντελής Γαραντωνάκης από τον Κισσό και η Μαρίκα Μιχελακάκη από τον Κεραμέ του δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, 60 χρόνια μετά, τονίζουν πως ο έρωτάς τους κρατιέται αναλλοίωτος και ισχυρός στο πέρασμα του χρόνου.Εξακολουθούν να είναι τόσα δίπλα και σήμερα, που ο παππούς Παντελής μοιράζεται μαζί της ακόμα «και την μια κούπα το νερό», αλλά και «τη μια… καραμέλα που θα του δώσουν».

ΦΩΤΟ από madeincreta.gr

Τότε, κατά τις επικρατούσες αντιλήψεις, η επιλογή για τον γάμο, είχε παγιωθεί να είναι απόφαση των γονιών της νύφης. H γνωριμία και η συνύπαρξη που ακολουθούσε, πολλές φορές ήταν απρόσμενη και έξω από κάθε λογική, αφού η γυναίκα θεωρούνταν υποταγμένη πλήρως στον άντρα, που χαρακτηρίζονταν «ο αφέντης του σπιτιού».

Πλέον γερνάνε σαν τα βουνά, μαζί εξήντα χρόνια και όπως λένε συνήθισαν γρήγορα «ο ένας τον άλλον» αν και γνωρίστηκαν όταν πήγαν γαμπρός και νύφη στο μικρό εκκλησάκι «του Μασταμπά στο Ρέθεμνος» όπου ο παπάς ευλόγησε το μυστήριο.

Πηγή: madeincreta.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε