Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Οι βουλευτές που εκλέγονται- Δηλώσεις νικητών

Ρέθυμνο: Οι βουλευτές που εκλέγονται- Δηλώσεις νικητών

Πρώτο το ΠΑΣΟΚ, στην εκλογική προτίμηση των Ρεθυμνιωτών, που κατάφερε να λάβει με καταμετρημένο το 100% των εκλογικών τμημάτων 9.960 ψήφους και ποσοστό 20,37%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μεγάλη έκπληξη, δεδομένου ότι αναμετρήθηκε, στήθος με στήθος, τόσο με τη Νέα Δημοκρατία όσο και τη ”Δημοκρατική Συμμαχία” και τελικά κατάφερε να λάβει τη δεύτερη βουλευτική έδρα συγκεντρώνοντας 7.128 ψήφους, ποσοστό 14,58%. Ως εκ τούτου η Νέα Δημοκρατία δεν θα εκπροσωπεί κοινοβουλευτικά το νομό.

Σε σύνολο 204 εκλογικών τμημάτων όπου εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ήταν 71.508 εκλογείς ψήφισαν 49.717, με το ποσοστό αποχής να ανέρχεται στο 30,47%.

Η Νέα Δημοκρατία έλαβε 6.387ψήφους, ποσοστό 13,06% ενώ η ”Δημοκρατική Συμμαχία” έλαβε 6.290 ψήφους, ποσοστό 12,87%.

 Το ΠΑΣΟΚ μείωσε το ποσοστό του, με βάση τις εκλογές του 2009 κατά 37,54 μονάδες (57,91) παρά ταύτα, εκλέγει εκ νέου τον βουλευτή Μανώλη Όθωνα στο κοινοβούλιο, ο οποίος συγκέντρωσε 5.615 ψήφους. Η δεύτερη έδρα καταλαμβάνεται από τον ιατρό Ανδρέα Ξανθό (ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος έλαβε 2.713 ψήφους.

 Τα υπόλοιπα τέσσερα από τα επτά κόμματα που εισέρχονται στη Βουλή έλαβαν στο νομό Ρεθύμνου: ”Ανεξάρτητοι Έλληνες” 4.631 ποσοστό 9,47%, ΚΚΕ 2.072 ποσοστό 4,24%, ”Δημοκρατική Αριστερά” 3.051 ποσοστό 6,24%, ”Χρυσή Αυγή” 1.459 ποσοστό 2,98%.

Ο Μανώλης Όθωνας, εκ νέου βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Οι πολίτες με την ψήφο τους μίλησαν κι όταν μιλάνε οι πολίτες παράγουν αποτελέσματα τα οποία είναι πάντα σεβαστά και αξιολογήσιμα. Το σημερινό μήνυμα περιέχει μηνύματα με πολλούς αποδέκτες… Αυτό που έχει σημασία είναι η κοινή αγωνία πολιτών και πολιτικού συστήματος για την επόμενη μέρα, για την πολιτική σταθερότητα την οποία έχει ανάγκη η χώρα και την οποία το εκλογικό αποτέλεσμα δεν διασφαλίζει αλλά θέτει τις πολιτικές δυνάμεις όλες ενώπιον συγκεκριμένων ευθυνών».

«Οι πολίτες της χώρας δημιούργησαν ένα νέο μετεκλογικό πολιτικό τοπίο, αποδοκίμασαν με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τις πολιτικές εκείνες δυνάμεις που στήριξαν την αθλιότητα των μνημονιακών μέτρων και τη βαρβαρότητα που είχε εδραιωθεί τα τελευταία δυόμιση χρόνια στην πατρίδα μας» δήλωσε ο Ανδρέας Ξανθός βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου επισημαίνοντας παράλληλα πως «ο ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει και την ευθύνη να δικαιώσει τις προσδοκίες και την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι πολίτες προς την πολιτική του πρόταση… Θα προσπαθήσουμε να μην διαψεύσουμε αυτήν την εντυπωσιακή εμπιστοσύνη που έδειξαν απέναντι στον πολιτικό μας χώρο».

149 έδρες μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ψάχνουν τρίτο για… κυβέρνηση! – Πιθανές εκλογές στις 17 Ιουνίου

Το βατερλώ της Β’ Αθηνών – Ποια κορυφαία στελέχη μένουν εκτός και ποιοι μπαίνουν στη Βουλή

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε