Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Σεμινάριο για παροχή πρώτων βοηθειών σε παιδιά

Ρέθυμνο: Σεμινάριο για παροχή πρώτων βοηθειών σε παιδιά

Σεμινάριο για παροχή πρώτων βοηθειών σε παιδιά διοργανώνει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, του Δήμου Ρεθύμνης, στο πλαίσιο των δράσεών του, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Ρεθύμνου.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Κρητικής Λαϊκής Τέχνης, στην οδό Κριτοβουλίδου 15-17, την Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017, από 18:00- 21:00 και η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Τα ατυχήματα που απειλούν τα παιδιά είναι πολλά, όπως πτώσεις, δηλητηριάσεις, εγκαύματα, πνιγμός, κλπ. Μπορούν δε να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε, όπως στο σπίτι, στο σχολείο, στο δρόμο, στην παιδική χαρά, στις διακοπές.
Με δεδομένο ότι όταν ένα παιδί τραυματίζεται σωματικά, τραυματίζεται και ψυχικά, τόσο το ίδιο όσο και όλη η οικογένειά του, το Κέντρο Συμβουλευτικής αποφάσισε τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου σεμιναρίου, με θεματικές ενότητες που θα διδαχθούν από τον εκπαιδευτή-διασώστη, Αντρέα Βουρβαχάκη και την γιατρό του ΕΚΑΒ Ζωή Μάρκου.
Οι ενότητες αφορούν την ρινορραγία, την αιμορραγία, τα εγκαύματα, την διάσειση, την λιποθυμία, τους σπασμούς, τις αλλεργίες, την απόφραξη αεραγωγού από ξένο σώμα (πνιγμονή), την απελευθέρωση αεραγωγού, την βασική καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση ενηλίκων και παιδιών (BLS) και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν πληροφορίες και από τη διεύθυνση www.facebook.com/isotitavia.reth.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε