Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ρέθυμνο: “Τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής προπηλακίζουν αριστερούς φοιτητές”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Διδασκόντων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών,
ο οποίος εκφράζει ανησυχία και προβληματισμό για τα κρούσματα ρατσιστικής βίας που καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες στο Ρέθυμνο.

Στην ανακοίνωση, που δημοσιεύει το PrismaNews, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

Ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών εκφράζει την έντονη ανησυχία και αποδοκιμασία του για τα κρούσματα ξενόφοβης, ρατσιστικής και φασιστικής βίας, υλικής και συμβολικής, που καθημερινά ανεμπόδιστα εκδηλώνονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στο Ρέθυμνο τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε γίνει μάρτυρες της εμφάνισης ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, τα οποία προπηλακίζουν αριστερούς μαθητές και φοιτητές στους δρόμους της πόλης, δίχως να λαμβάνεται κανένα μέτρο αντιμετώπισης και παρεμπόδισής τους. Αυτά τα περιστατικά επαναλήφθηκαν προχθές στην πανεπιστημιούπολη Γάλλου με την αναγραφή φασιστικών συνθημάτων στους τοίχους όλων των Σχολών, συνθημάτων υπογεγραμμένων από την Τ.Ο. Ρεθύμνου της Χρυσής Αυγής.

Από το περιεχόμενο των συγκεκριμένων συνθημάτων προκύπτει ξεκάθαρα ότι η στόχευση της συγκεκριμένης συμμορίας συμπεριλαμβάνει πλέον και τους πανεπιστημιακούς που ενεργά υπερασπίζονται τα συνταγματικά κατοχυρωμένα ανθρώπινα, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα”

Δύο εμπρηστικές επιθέσεις στο Πανεπιστήμιο!

Όπως αναφέρει μάλιστα η ανακοίνωση, οι “απειλές” δεν έμειναν στα λόγια.

“Τις τελευταίες μέρες, οι δύο εμπρηστικές επιθέσεις σε εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, στο αυτοδιαχειριζόμενο φοιτητικό στέκι, δηλώνουν την κλιμάκωση της φασιστικής βίας στον ευαίσθητο χώρο του πανεπιστημίου με ανυπολόγιστες συνέπειες σχετικά με τις απαραίτητες συνθήκες ακαδημαϊκής ελευθερίας που εγγυώνται την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Ο Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του Ρεθύμνου να στιγματίσουν και να καταδικάσουν τις φασιστικές προκλήσεις.

Καλούμε τους φορείς της τοπικής κοινωνίας να αναλάβουν άμεση δράση για την υπεράσπιση της ουσιαστικής δημοκρατίας και την άμεση καταδίκη της έρπουσας φασιστικής απειλής”…

Διαβάστε ακόμα:

Έκαναν “ντα” τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε