Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρέθυμνο: Τριήμερη … ορθοπεταλιά για 70 ποδηλάτες δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο – ΦΩΤΟ

Ρέθυμνο: Τριήμερη … ορθοπεταλιά για 70 ποδηλάτες δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο – ΦΩΤΟ

Oι ποδηλατικοί αγώνες, ξεκίνησαν το πρωί και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου.

Ελλάδα, Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σλοβενία, Σλοβακία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία, Ελβετία, Τσεχία είναι οι χώρες που συμμετέχουν στο ποδηλατικό δρώμενο άμιλλας και συναγωνισμού, τον 13 διεθνή ποδηλατικό αγώνα δημοσιογράφων.

Πρόκειται για τη συνεργασία μεταξύ της εταιρείας Sports Promotion Hellas, τoυ δήμου Ρεθύμνης, της περιφέρειας Κρήτης, της αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Στις 09:00 ξεκίνησε ο αγώνας Sprint στην παραλιακή λεωφόρο, ενώ αύριο, Σάββατο, ο αγώνας Time trial διαδρομή ημι-αντοχής μεγάλης απόστασης, θα γίνει από τις 13:00 έως τις 18:00 στους δρόμους: Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, Σοφοκλή Βενιζέλου, Άρη Βελουχιώτη έως και το Pearl και τις Τ. Πετυχάκη, Αρκαδίου, Κεφαλογιάννηδων ίσαμε την αρχή της Μελισσινού.

Την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, θα γίνει ο αγώνας Road Race, ο μεγάλος ποδηλατικός γύρος αντοχής στη διαδρομή Άγνωστος Στρατιώτης, Βενιζέλου, Άρη Βελουχιώτη, Ελευθερίας, Μαχητών Σχολής Χωροφυλακής, Εμμ. Παχλά έως τη Μονή Αρσανίου από τον παλαιό εθνικό δρόμο με επιστροφή από Παγκαλοχώρι και Βιράν Επισκοπή, Σταυρωμένο, Αδελιανό Κάμπο, Πλατανιά, Μισίρια, Αυστραλών Πολεμιστών έως τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Ευκαιρία για μία αθλητική και εορταστική προβολή του Ρεθύμνου, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης τη διοργάνωση στο πλαίσιο της οποίας οι συμμετέχοντας θα απολαύσουν την κρητική φιλοξενία και την τοπική παράδοση.

Ο δήμαρχος είπε πως αθλητές και συνοδοί, επισκέπτες του Ρεθύμνου, θα διαπιστώσουν “μια εικόνα που απέχει πολύ από την εικόνα που εντέχνως έχει καλλιεργηθεί από ιδιοτελείς οικονομικούς κύκλους στην Ευρώπη για την Ελλάδα, χώρα που ναι μεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, κάνει συνεχώς την αυτοκριτική της, έχει όμως και την αξιοπρέπειά της, που για μας είναι αδιαπραγμάτευτη, γι αυτό και όλοι μας αγωνιζόμαστε σκληρά, συστηματικά και συχνά ανιδιοτελώς για να την επανακτήσουμε”.

Ο προερχόμενος από την Αγγλία εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Δημοσιογράφων, Julien Bray, τόνισε ότι στις λίγες ώρες που βρέθηκε στο Ρέθυμνο συνειδητοποίησε τον τέλειο συνδυασμό για ποδηλατικό τουρισμό και πρωταθλητισμό. Τόνισε μάλιστα ότι τόσο εκείνος όσο και οι υπόλοιποι αθλητές θα μεταφέρουν τη θετικότατη εικόνα που αποκόμισαν από τον τόπο, τόσο σε άλλους συναθλητές, όσο και στα έντυπα που εκπροσωπούν ο ίδιος και οι άλλοι συμμετέχοντες στη διοργάνωση.

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη:Απελαύνουν στην Συρία,τον άνθρωπο που δίνει δουλειά σε 20 Έλληνες!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε