Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρέθυμνο:”Οι θαυμαστές αυτών που σκότωσαν τους παππούδες μας, κάνουν τους πονόψυχους”!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι αντιδράσεις, οι ανακοινώσεις και οι συμπλοκές λόγω Χρυσής Αυγής συνεχίζονται…

Γιορτή Αλληλεγγύης, πραγματοποιεί το Σάββατο η ανοιχτή συνέλευση Ρεθύμνου στο πλαίσιο της οποίας θα διανεμηθούν 6 τόνοι λαχανικών. Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 το απόγευμα στην πλατεία Μικρασιατών θα τεθεί επι τάπητος το ζήτημα της κρίσης αλλά και η οργάνωση ενός δικτύου αλληλεγγύης για την ενίσχυση των αδυνάτων της τοπικής κοινωνίας.

Στην ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Συνέλευση κάνει λόγο για αλληλεγγύη ενώ καλεί τους Ρεθεμνιώτες να “κλείσουν την πόρτα” σε όσους επικαλούνται την έννοια για ιδιοτελής σκοπούς όπως τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής χαρακτηρίζοντάς τους υποκριτές και τονίζονταν χαρακτηριστικά “Οι θαυμαστές αυτών που σκότωσαν τους παππούδες μας, παριστάνουν τους πονόψυχους”.

 Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που δημοσιεύει το prismanews.gr αναφέρεται: 
«Στις δύσκολες μέρες που περνάμε η αλληλεγγύη πρέπει να είναι το όπλο μας. Είναι αυτή που θα μας κρατήσει όρθιους και δε θα επιτρέψει να στραφούμε όλοι εναντίον όλων. Δεν θα επιτρέψει να μείνει κανένας μόνος του περιμένοντας το επόμενο κακό να έρθει. Δεν θα επιτρέψει να σχηματιστούν βουνά ανθρώπινων ερειπίων στο όνομα της σωτηρίας ενός συστήματος που δολοφονεί καθημερινά ανθρώπους και ελπίδες. Δεν θα επιτρέψει σε κανένα που δεν πιστεύει στην αξία του ανθρωπισμού να καταχραστεί την έννοιά της.

Ανάμεσα σε διάφορους, θεσμικούς και μη, υποκριτές που αυτοαποκαλούνται «αλληλέγγυοι» υπάρχει και η συμμορία της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Οι θαυμαστές αυτών που σκότωσαν τους παππούδες μας, παριστάνουν τους πονόψυχους. Θα μας χτυπήσουν την πόρτα και θα μας κάνουν τους καλούς και τους πρόθυμους να μας βοηθήσουν. Και αν τους επιτρέψουμε να μπουν δε θα αργήσουν να μας ζητήσουν ανταλλάγματα. Ας τους κλείσουμε την πόρτα.

Η αληθινή αλληλεγγύη δείχνεται από αυτούς που ούτε λένε ποιοι είναι, ούτε εξυπηρετούν κάποιον ιδιοτελή σκοπό. Έτσι και σήμερα, ένας παραγωγός από την Ιεράπετρα διαθέτει έξι τόνους αγγουροντομάτες για τους ανθρώπους που τα χρειάζονται. Και ας κρατήσουμε υπόψιν μας ότι αυτή η κίνηση δεν είναι πράξη φιλανθρωπίας ή ελεημοσύνης.

Είναι μια πράξη ενός ανθρώπου που προτίμησε να διαθέσει τα προϊόντα του δωρεάν, παρά να του τα αγοράσουν για ψίχουλα τα αρπακτικά που λέγονται μεσάζοντες. Είναι πράξη ενός ανθρώπου που είδε τους κόπους του να αποτελούν προϊόν κερδοσκοπίας από τους μεσάζοντες, οι οποίοι ενώ το αγοράζουν σε εξευτελιστική τιμή από τον ίδιο, έπειτα το μεταπωλούν σε εμάς τους καταναλωτές 3-5 φορές πάνω. Είναι η αντίδραση ενός ανθρώπου, ο οποίος δεν ξέρει αν αύριο θα είναι σε θέση να ξαναφυτέψει, ειδικά όταν το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνεται.

Η αληθινή αλληλεγγύη δεν κοιτάει ούτε έθνος, ούτε θρησκεία, ούτε φυλή, αλλά ξεπερνά τους τεχνητούς διαχωρισμούς μεταξύ ντόπιων και μεταναστών. Την κοινωνία που θέλουμε, την κοινωνία της χειραφέτησης και της αλληλεγγύης εμείς πρέπει να τη χτίσουμε. Όχι κάποιοι άλλοι, εμείς».”

Όλα αυτά την ώρα που οι συμπλοκές λόγω… Χρυσής Αυγής συνεχίζονται. Χθες (28-06-2012), κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε τουρίστες, επειδή είχαν τατουάζ που θύμιζε τον σύνδεσμο του Νίκου Μιχαλολιάκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Κρήτη:Ένα ”έργο τέχνης” που κόβει την ανάσα στο λιμάνι-Δείτε φωτό!

Εύβοια:Έφτασε στην πηγή αλλά… δεν ήπιε ”νερό” -Δείτε το βίντεο!

Αγρίνιο:Και που να σφίξουν οι ζέστες-Οδηγούσε με αδαμιαία περιβολή!

Τρίκαλα: Αβοήθητη και μόνη, κυκλοφορεί στους σκοτεινούς δρόμους του Ζάρκου!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε