Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ρόδος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην περιοχή του Απόλλωνα – Κινδύνεψαν να καούν ζωντανοί δύο εθελοντές (Φωτό)!

ΦΩΤΟ από allaksogolies.gr
ΦΩΤΟ από allaksogolies.gr

Έκκληση σε όσους πολίτες διαθέτουν μπουλντόζες και μεγάλα τρακτέρ, να σπεύσουν και να συνδράμουν τις δυνάμεις που βρίσκονται επί τόπου…

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από το μεσημέρι σε δασική περιοχή στην κεντρική Ρόδο παρά τη «μάχη» που δίνεται για την κατάσβεση της με κάθε μέσο. Λίγο μετά τις 17.00, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, απηύθυνε έκκληση σε όσους πολίτες διαθέτουν μπουλντόζες και μεγάλα τρακτέρ, να σπεύσουν και να συνδράμουν τις δυνάμεις που βρίσκονται επί τόπου, ώστε να ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες για να ανακόψουν την πυρκαγιά.
ΦΩΤΟ από rodiaki.gr

Περίπου στις 21.00 σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από αέρος. Το θετικό σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες είναι ότι “έσπασε” ο άνεμος κοντά στα Απόλλωνα, ενώ και η μεγάλη αναζωπύρωση που σημειώθηκε γύρω στις 20:30 αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από τους εθελοντές με πέντε αυτοσχέδια οχήματα της εθελοντικής ομάδας Ε.Ο.Π.Κ. CB Δωδεκανήσου.

Αυτή την ώρα οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις μικρότερες αναζωπυρώσεις, ελπίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν θα… επιστρέψουν οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, ωστε να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες για τον έλεγχο και την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
ΦΩΤΟ από allaksogolies.gr
ΦΩΤΟ από allaksogolies.gr
ΦΩΤΟ από allaksogolies.gr
ΦΩΤΟ από allaksogolies.gr

Όπως δήλωσε ο εντεταλμένος αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Αγαπητός Πάλλας, δύο από τους δεκάδες εθελοντές που βρίσκονται στην περιοχή εγκλωβίστηκαν στιγμιαία μέσα στο μέτωπο της φωτιάς, αλλά ευτυχώς κατάφεραν με την βοήθεια συναδέλφων τους να βγουν σώοι και αβλαβείς πριν χάσουν τις αισθήσεις τους.

Πηγή: rodiaki.gr, ΑΠΕ – ΜΠΕ, allaksogolies.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε