Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρόδος: Απειλούσε να αυτοκτονήσει αλλά η μπουλντόζα άρχισε να κατεδαφίζει!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πρωτοφανείς καταστάσεις με πρωταγωνιστή έναν 46χρονο – Συγγενής του, μπήκε στον κάδο της μπουλντόζας για να μπλοκάρει την κατεδάφιση…

Με βενζίνη περιλούστηκε 46χρονος στην περιοχή της Άνω Ηλιούπολης το πρωί της περασμένης Τετάρτης (27-10-2011) και απειλούσε ότι θα πυρποληθεί σε περίπτωση που οι μπουλντόζες κατέστρεφαν τις περιφράξεις του οικοπέδου του!

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, ο 46χρονος φέρεται να έχει καταπατήσει έκταση περίπου 60 στρεμμάτων στην περιοχή, τα οποία ανήκουν στον οικοδομικό συνεταιρισμών Λινδίων «Ο Κλεόβουλος». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι τελευταίοι να μην μπορούν να αξιοποιήσουν τα οικόπεδα τους και βέβαια ούτε να κτίσουν.

Η υπόθεση απασχόλησε μακράν τη δικαιοσύνη και τα αρμόδια δικαστήρια τα οποία με αποφάσεις τους (μέχρι και τον Άρειο Πάγο) δικαίωσαν τα μέλη του οικοδομικού συνεταιρισμού. Απέμεινε λοιπόν η εκτέλεση της σχετικής δικαστικής απόφασης με την οποία θα κατεδαφίζονταν τα παραπήγματα αλλά και οι υπόλοιπες πρόχειρες κατασκευές (στάβλοι κ.α.) που έχει φτιάξει ο 46χρονος στην περιοχή.

Η απόφαση αυτή παρουσία δικαστικού επιμελητή επρόκειτο να εκτελεστεί την περασμένη Τρίτη όμως στάθηκε αδύνατο καθώς υπήρξε αντίδραση από τον 46χρονο και έτσι μετά από αίτημα στη αρμόδια εισαγγελική αρχή για συνδρομή αστυνομικής δύναμης, έγινε μία δεύτερη προσπάθεια προχθες το πρωί.

Μόλις όμως ο 46χρονος αντιλήφθηκε τι επρόκειτο να συμβεί ανέβηκε στην οροφή του πετρόχτιστου σπιτιού που διαμένει και κρατώντας ένα μπιτόνι με βενζίνη περιλούστηκε, απειλώντας ότι θα πυρποληθεί σε περίπτωση που η μπουλντόζα προχωρούσε σε κατεδαφίσεις!

Ισχυρή αστυνομική δύναμη έσπευσε στην περιοχή αλλά και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με προσωπικό έτοιμο να παρέμβη σε περίπτωση που ο 46χρονος χρησιμοποιούσε τα σπίρτα που κρατούσε για να βάλει φωτιά στον εαυτό του.

Η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη με τους συγγενείς και φίλους του 46χρονου να προσπαθούν να πείσουν να ανασταλεί η κατεδάφιση έως ότου εκδοθεί η απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου στο οποίο, όπως είπαν έχει προσφύγει με τη διαδικασία της χρησικτησίας για τα 33 από τα 60 στρέμματα που εκμεταλλεύεται ο 46χρονος.

Ωστόσο η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από τον έλεγχο, όταν η μπουλντόζα άρχισε να κατεδαφίζει την περίφραξη. Μία συγγενής του 46χρονου ρίχτηκε στον «κάδο» της μπουλντόζας προκειμένου έτσι να σταματήσει τη διαδικασία, όμως τελικά επενέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ρόδου οι οποίοι και την συνέλαβαν. Καθώς το όχημα συνέχιζε την κατεδάφιση, ο 46χρονος πήρε το μπιτόνι και περιλούστηκε με το εύφλεκτο υλικό.

Ωστόσο η προσπάθεια των πυροσβεστών και των αστυνομικών να πλησιάσουν την πόρτα του σπιτιού του προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση που έβαζε φωτιά, εξαγρίωσε ακόμη περισσότερο τον 46χρονο ο οποίος άρχισε να βρέχει με βενζίνη προς την κατεύθυνση τους όπου υπήρχαν θάμνοι.

Για αρκετές ώρες και μέχρι τη μία και μισή το μεσημέρι, συνεχίστηκαν οι διαπραγματεύσεις με τον 46χρονο, οπότε και κατάφεραν τελικά να τον πείσουν να κατεβεί από την οροφή και να δεχτεί να τον μεταφέρουν στον εισαγγελέα προκειμένου να του ζητήσει να σταματήσει τη διαδικασία εκτέλεσης της δικαστικής απόφασης.

Στα παραπήγματα έμειναν συγγενικά του πρόσωπα για να αποτρέψουν την περαιτέρω κατεδάφιση. Τελικά η μπουλντόζα έριξε ένα μεγάλο μέρος της περίφραξης και των συστημάτων άρδευσης που είχε τοποθετήσει ο 46χρονος στο χωράφι που καλλιεργούσε, καθώς και το μπροστινό μέρος από την περίφραξη του σπιτιού.

Τόσο ο 46χρονος όσο και τα συγγενικά του πρόσωπα ισχυρίστηκαν ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία του και πως τη μόνη δουλειά που μπορεί να κάνει είναι η ενασχόληση του με αυτή τη γη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε