Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ρόδος: Eίχε την ατυχία να τραυματιστεί σε αρχαιολογικό χώρο!

Ρόδος: Eίχε την ατυχία να τραυματιστεί σε αρχαιολογικό χώρο!

Την αδυναμία του ελληνικού κράτους να της παράσχει τα αυτονόητα, έζησε χθες μια 55χρονη Γερμανίδα τουρίστρια η οποία τραυματίστηκε στην Ακρόπολη της Λίνδου…

Η άτυχη γυναίκα που χτύπησε στον αστράγαλο, μεταφέρθηκε με αυτοσχέδιο φορείο από εργάτες στην πλατεία του χωριού προκειμένου να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, ενώ για να γίνει όλο αυτό χρειάστηκε περίπου μία ώρα!

Το περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει τις όποιες διαμαρτυρίες ξεναγών αλλά και συναφών επαγγελματιών ως προς την έλλειψη οργάνωσης των σημαντικότερων αρχαιολογικών χώρων του νησιού, με αποτέλεσμα να προκαλούνται κάθε άλλο παρά κολακευτικά σχόλια!

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, η 55χρονη μαζί και με δεκάδες άλλους ξένους επισκέπτες (τουλάχιστον 50 τουριστικά λεωφορεία ήταν σταθμευμένα χθες στη Λίνδο) είχε μεταβεί στην Ακρόπολη για να δει από κοντά τον υπέροχο κατά τα άλλα αρχαιολογικό χώρο.

Κατά τη διάρκεια όμως της ξενάγησης περίπου στις 10.30 το πρωί, χτύπησε στον αστράγαλό της με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί, καθώς πονούσε φρικτά. Αμέσως άρχισαν να αναζητούνται «λύσεις» μεταφοράς της τουρίστριας καθώς δεν υπάρχει ιατρείο ή έστω μία εστία στελεχωμένη με ειδικευμένο προσωπικό για τη παροχή πρώτων βοηθειών.

Η αλήθεια είναι – σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει- ότι δεν υπάρχει καν φύλαξη επαρκή επάνω στην Ακρόπολη όπως επίσης ούτε και κιγκλιδώματα ασφαλείας!  Έτσι μετά από μισή περίπου ώρα, δύο εργάτες που δούλευαν στον αρχαιολογικό χώρο, με αυτοσχέδιο φορείο κατέβασαν την τραυματισμένη Γερμανίδα κάτω, όπου και την παρέλαβε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να τη μεταφέρει στο σημείο όπου θα την παραλάμβανε το ασθενοφόρο!

Η όλη διαδικασία, διήρκησε περίπου μία ώρα, καθώς το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που καλύπτει τις ανάγκες από Αρχάγγελο έως και Πρασονήσι βρισκόταν σε άλλο περιστατικό! Η αναμονή και ο πόνος, σε συνδυασμό με την ζέστη που επικρατούσε στη Λίνδο, ήταν φυσικό να προκαλέσουν τη δυσαρέσκεια της Γερμανίδας αλλά και των υπολοίπων επισκεπτών, αρκετοί εκ των οποίων μάλιστα δήλωσαν πως με τέτοιες συνθήκες ο αρχαιολογικός χώρος θα έπρεπε να κλείσει!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε