Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ρόδος: Η ΔΕΗ αποδίδει τα προβλήματα στους τοπικούς φορείς

Χωρίς ρεύμα θα μείνει και πάλι το νησί με την ΔΕΗ να αποδίδει ευθύνες σε άλλους.

Οι αντιδράσεις των τοπικών φορέων είναι σύφωνα με την ΔΕΗ αυτό που εμποδίζει την εγκατάσταση νέων μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και την κατασκευή δικτύων καθώς και τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του νησιού. Μάλιστα σύμφωνα με τους ίδιους, ολόκληρη Ρόδος ίσως υποστεί νέες διακοπές ρεύματος  ιδιαίτερα σε περιόδους υψηλής ζήτησης.

Το μπλακ – άουτ της Τετάρτης αποκαταστάθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας, ακολούθησε άλλο ένα, την Πέμπτη το απόγευμα που δεν είχε σχέση με το προηγούμενο και αποκαταστάθηκε στις 8 χθες το βράδυ.

Η επιχείρηση είχε δρομολογήσει από το 2007 την κατασκευή νέων Υποσταθμών και Γραμμών Υψηλής Τάσης για την αναβάθμιση του συστήματος Ρόδου προϋπολογισμού 70 εκ. ευρώ, ενώ έχει προγραμματίσει την εγκατάσταση φορητών Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών, συνολικής ισχύος 25 MW στον ΑΗΣ Σορωνής, και την κατασκευή νέου Σταθμού στη Νότια Ρόδο, συνολικής ισχύος 120 MW και προϋπολογισμού 183 εκ. ευρώ. Τα έργα αυτά είχαν προγραμματισθεί να λειτουργούν το 2010, ωστόσο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η κατασκευή τους λόγω αντιδράσεων τοπικών φορέων, σύμφωνα με όσα δηλώνει η ΔΕΗ.

Διαβάστε επίσης: Χωρίς ρεύμα έμεινε για ώρες το νησί – Άφαντοι οι τεχνικοί!   

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε