Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ρόδος: Η σκληρή μάχη για τα μάτια ελαφίνας – Η σύγκρουση δύο αρσενικών ελαφιών [pics]

ΦΩΤΟ από rodiaki.gr
ΦΩΤΟ από rodiaki.gr

Η μάχη ξεκίνησε αργά το βράδυ της Παρασκευής και ολοκληρώθηκε με απρόβλεπτο τρόπο το πρωί. Δείτε τις φωτογραφίες από το σημείο…

Από βέβαιο θάνατο σώθηκαν δύο τεράστια αρσενικά ελάφια της Ρόδου, που έδωσαν σκληρή μάχη το πρωί στην περιοχή Άη Γιάννης ανάμεσα σε Ίστριο και Απολακκιά για τα μάτια μιας ελαφίνας! Από την σφοδρή μάχη και τα χτυπήματα, ανάμεσα στα δύο αρσενικά για το ποιος θα κυριαρχήσει, σε κάποια στιγμή έμπλεξαν τα κέρατά τους και βρέθηκαν ακινητοποιημένα. Η μάχη, από τις εκτιμήσεις των ειδικών υπολογίζεται ότι ξεκίνησε από χθες το βράδυ καθώς τα ελάφια βρέθηκαν εξαντλημένα και αποκαμωμένα.

Σήμερα το πρωί, διερχόμενος από το σημείο με την οικογένειά του ήταν ο πρώην δήμαρχος Νότιας Ρόδου κος Μανώλης Σαββής, ο οποίος βλέποντας τα δύο ελάφια να είναι μπλεγμένα μεταξύ τους, ειδοποίησε αμέσως τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κο Νίκο Θεοδωρίδη, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε το έμπειρο στέλεχος του Δασαρχείου κο Σταμάτη Χουρδάκη. Παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος βρίσκονταν σε άδεια, μετέβη αμέσως στο σημείο και με την εμπειρία που διαθέτει κατάφερε μέσα σε ελάχιστα λεπτά να τα απελευθερώσει και ουσιαστικά να τα κρατήσει στη ζωή.

ΦΩΤΟ από rodiaki.gr

ΦΩΤΟ από rodiaki.gr

ΦΩΤΟ από rodiaki.gr

Aξίζει να σημειωθεί ότι το μοναδικό παγκοσμίως είδος ελαφιού (ΝΤΑΜΑ ΝΤΑΜΑ) που ζει στη Ρόδο εκατοντάδες χρόνια και αποτελεί το σύμβολο του νησιού, βρίσκεται αυτή την χρονική περίοδο σε φάση αναπαραγωγής. Η εποχή του ζευγαρώματος, σύμφωνα με τους ειδικούς, έχει καθημερινά τέτοιες μάχες, ανάμεσα στα αρσενικά, για το ποιο τελικά θα κυριαρχήσει.

Πηγή: rodiaki.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε