Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρόδος: Νέα τροπή στις έρευνες για τον θάνατο, 21χρονου στρατιώτη!

Οι γονείς προσπαθούν να μάθουν αν υπάρχουν ευθύνες για τον χαμό του παιδιού τους…

Νέα τροπή πήρε η εισαγγελική έρευνα γύρω από τις συνθήκες θανάτου, του 21χρονου Ροδίτη οπλίτη Ορέστη Παπαγεωργίου μετά την κατάθεση, ενώπιον της Πταισματοδίκη Ρόδου, του πατέρα του αλλά και την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος τριών γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Στον Εισαγγελέα Εφετών είχε γίνει συγκεκριμένα μια ανώνυμη καταγγελία με την οποία αφήνονται αιχμές και υπόνοιες εις βάρος γιατρών του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ρόδου (ΤΥΕΘ) αλλά και ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου έκρινε ότι απαιτείται η διερεύνηση της υπόθεσης για αυτεπαγγέλτως ποινικά διωκόμενα αδικήματα και ζήτησε να γίνουν σχετικές ενέργειες από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

Σε μια ανάρτηση στο διαδίκτυο άγνωστος ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι ιατροί του νοσοκομείου έχουν τεράστιες ευθύνες. Υποστηρίζει ότι ο Ορέστης είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο συνοδεία δύο οπλιτών με 39 πυρετό, χαμηλό αιματοκρίτη, αιματουρία και λεύκωμα στα ούρα, ενώ στις εξετάσεις που του έγιναν δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα. Δύο μέρες μετά, σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο με σπασμούς και σε σύγχυση. Παθολόγος, όπως αναφέρεται, στην αρχή ενημέρωσε ότι δεν έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο των Αθηνών και εν συνεχεία έψαχνε νευρολόγο και δεν εύρισκε.

Ο Ορέστης Παπαγεωργίου, στρατιώτης 21 χρόνων, υπηρετούσε σε μονάδα της Σύμης. Σύμφωνα με πληροφορίες της dimokratikisonline.gr, έπεσε από την κουκέτα του και μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ρόδου (ΤΥΕΘ), όπου τον εξέτασαν στρατιωτικοί γιατροί και από εκεί στο νοσοκομείο Ρόδου, και στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Πολύ καθυστερημένα διαγνώστηκε «καλπάζουσα μορφή μηνιγγίτιδας» που δεν έγινε αντιληπτή από το σύνολο των στρατιωτικών και νοσοκομειακών γιατρών.

Χθες οι γονείς του αποφάσισαν, ενόψει και του γεγονότος ότι από τις Ενορκες Διοικητικές Εξετάσεις που διενεργήθηκαν δεν προέκυψαν ευθύνες για κανέναν από τους ιατρούς που περιέθαλψαν το παιδί τους, να υποβάλουν μηνυτήρια αναφορά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε