Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρόδος: Σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης από τον Μητροπολίτη Ρόδου!

Αφορμή οι διορισμοί μουφτήδων στη Θράκη, που σύμφωνα με τον Μητροπολίτη είναι διπλάσιοι σε σχέση με τους ορθόδοξους ιερείς…

Στη δήλωσή του, ο μητροπολίτης Ρόδου αναφέρει πως: ”Εντύπωση προκαλεί η διαπίστωση ότι στη Θράκη διορίστηκαν 200 μουφτήδες για να διδάξουν το κοράνι και την τουρκική γλώσσα και μόλις… 100 χριστιανοί ορθόδοξοι ιερείς στις Μητροπόλεις όλης της Ελλάδας! Λυπούμεθα γι’ αυτό. Δεν θα κρίνουμε εμείς αν είναι αναγκαίοι ή όχι…

Γιατί όμως να υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά; Για παράδειγμα υπάρχει ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή από ανθρώπους που θέλουν να χειροτονηθούν και δεν μπορώ να προχωρήσω σε χειροτονίες. Ο Μεσσαναγρός δεν έχει παπά, ούτε η Προφύλια και ο Ίστριος. Καταλαβαίνουμε ότι 5 – 6 ιερείς έχουν επωμισθεί να συμπληρώνουν αυτές τις υπηρεσίες για να καλύπτουν τα κενά”.

Και πρόσθεσε: «Για παράδειγμα στη Φθιώτιδα υπάρχει σοβαρή έλλειψη ιερέων. Αν συνεχιστεί αυτή η τακτική τα μισά χωριά Φθιώτιδας δεν θα έχουν παπά σε λίγα χρόνια. Ο ρόλος του ιερέα είναι ουσιαστικός και κυρίως στα μικρά χωριά όπου ο ‘παπάς’ αποτελεί συνδετικό κρίκο με την κοινωνία. Νομίζω ότι είναι και μία κοινωνική προσφορά και κάτι ευρύτερο.»

«Αυτές τις αποφάσεις του υπουργείου, ως Εκκλησία δεν μπορούμε να τις καταλάβουμε. Δυστυχώς, δεν έχουμε τα μέσα για να ανταποκριθούμε. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να το δει από άλλο πρίσμα. Η πρόσφατη απόφαση λοιπόν ‘μία θέση ανά μητρόπολη σε όλη την Ελλάδα’ την στιγμή που μερικές δεκάδες ιερείς έχουν συνταξιοδιοτηθεί ή αποδημήσει, δημιουργεί αρνητικές συνθήκες στη λειτουργία του κλήρου και της εκκλησίας», σημείωσε ο κ. Κύριλλος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε