Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ρόδος: Το μυστικό στο χαλάκι της εισόδου δεν έμεινε κρυφό – Η κουμπάρα, η ξαδέρφη και οι μαρτυρίες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μια κίνηση που κάνουν πολλοί, κυρίως στην επαρχία, έφερε μια συνέχεια εφιαλτική. Αλλεπάλληλες μαρτυρίες και καταθέσεις…

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει σήμερα μια 62χρονη κάτοικος Ιαλυσού, κατηγορούμενη για κλοπές χρυσαφικών από τα σπίτια της ξαδέλφης αλλά και της κουμπάρας της, στον Αρχάγγελο! Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου πρώτα η 65χρονη ξαδέλφη της κατηγορούμενης. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους αστυνομικούς όλα έγιναν μέσα σε λίγη ώρα το μεσημέρι της 21ης Αυγούστου 2011. Η 62χρονη ξαδέλφη της με την οποία όπως είπε είχαν δύο χρόνια να μιλήσουν, της τηλεφώνησε λέγοντας της ότι βρίσκεται μαζί με τον γιο της έξω από το σπίτι της και θα ήθελε να την επισκεφθεί.

Η 65χρονη γυναίκα την παρότρυνε να μεταβεί στο εστιατόριο όπου διαθέτει προκειμένου να τη συναντήσει εκεί. Λίγη ώρα αργότερα όμως την 65χρονη ειδοποίησε η κόρη της ότι η μία πόρτα του σπιτιού της ήταν ανοικτή. Η γυναίκα σίγουρη ότι είχε κλειδώσει προτού φύγει έσπευσε στο σπίτι της, όπου και διαπίστωσε ότι άγνωστος είχε αφαιρέσει όλα τα χρυσαφικά της συνολικής αξίας 70.000 – 80.000 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πόρτα δεν είχε σημάδια παραβίασης αφού είχε χρησιμοποιηθεί το κλειδί που συνήθως η 65χρονη άφηνε κρυμμένο έξω από το σπίτι.

Αμέσως η 65χρονη κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, ενώ παράλληλα κατέθεσαν και μάρτυρες που δήλωσαν ότι είδαν τόσο την ίδια ημέρα όσο και τη προηγούμενη την 62χρονη να κινείται έξω από το σπίτι της ξαδέλφης της! Μετά την μήνυση, σε βάρος της 62χρονης ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 62χρονη παραδέχτηκε μεν ότι πήγε στο σπίτι της ξαδέλφης της για να την επισκεφθεί, όμως ουδέποτε μπήκε μέσα σε αυτό αφού έλειπε η ιδιοκτήτρια και βέβαια δεν μπορούσε να γνωρίζει αν υπήρχε κλειδί κρυμμένο και σε ποιο σημείο.

Στην περίπτωση της κουμπάρας σύμφωνα με τη καταγγελία που έχει γίνει από την 54χρονη, η 62χρονη πήγε στο σπίτι της στον Αρχάγγελο σε ώρα που η ίδια και η οικογένεια της απουσίαζε και αφού μπήκε μέσα αφαίρεσε 3 χρυσά βραχιόλια, 5 χρυσά δακτυλίδια, 1 μεγάλη καδένα λαιμού και μία λίρα χρυσή. Η κλοπή φέρεται σύμφωνα με τη καταγγελία, να έγινε στις 11 Αυγούστου 2011 ωστόσο η παθούσα το αντιλήφθηκε λίγο καιρό αργότερα και το κατήγγειλε στην Αστυνομία με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος της 62χρονης η οποία και κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή.

Και για αυτήν την υπόθεση η 62χρονη αρνήθηκε τις κατηγορίες και απολογούμενη τόνισε ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση. Η 62χρονη είχε πει χαρακτηριστικά ότι η κουμπάρα της έκανε τον Αύγουστο του 2011 μήνυση κατά αγνώστου και όταν πληροφορήθηκε ότι για κλοπή χρυσών κοσμημάτων την κατηγορεί και άλλη κάτοικος Αρχαγγέλου τότε η 54χρονη στράφηκε νομικά εναντίον της, κάνοντας πρόσθετη δήλωση ότι αυτή είναι το άτομο που αφαίρεσε τα κοσμήματα από το σπίτι της. Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή η 62χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πηγή: rodiaki.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε