Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ρόδος: Το όνειρο της γιαγιάς και η ανατροπή στη ληστεία των 18.800€ – Η απόφαση του εισαγγελέα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πρόκειται για μία πολύ περίεργη υπόθεση με ανατροπές και συμπληρωματικές καταθέσεις, που πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης…

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν χθες (24-05-2016) μετά τις απολογίες τους δύο αδέλφια ηλικίας 47 και 49 ετών και ο 51χρονος γαμπρός τους, οι οποίοι κατηγορούνταν για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου συγγενικού τους ζευγαριού. Πρόκειται για μία πολύ περίεργη υπόθεση η οποία πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης τον Σεπτέμβριο του 2014 οπότε και σημειώθηκε η ληστεία, όμως η εμπλοκή των τριών κατηγορουμένων ήρθε ενάμιση χρόνο μετά, με αφορμή «όνειρο» που είδε η 87χρονη γιαγιά σύμφωνα με το οποίο δράστες της ληστείας ήταν τα δύο αδέλφια και ο γαμπρός τους!

Πιο αναλυτικά η ιστορία ξεκινάει περίπου στις 03.30 τα ξημερώματα της 10ης Σεπτεμβρίου 2014, οπότε – σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία- τρεις άγνωστοι δράστες μπήκαν μέσα στο σπίτι του 94χρονου και της 87χρονης συζύγου του στο Γεννάδι στην Νότια Ρόδο και υπό την απειλή ενός μαχαιριού τους ακινητοποίησαν και κατάφεραν να τους αφαιρέσουν το ποσό των 18.800 ευρώ!

Οι δράστες μετά την ολοκλήρωση της πράξης τους τράπηκαν σε φυγή, ενώ το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία, η οποία και διενήργησε έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης. Στο πλαίσιο αυτό λήφθηκαν καταθέσεις από μάρτυρες αλλά και από το ηλικιωμένο ζευγάρι χωρίς να αναφερθούν τα ονόματα των κατηγορουμένων.

Ωστόσο 15 μήνες αργότερα, και ενώ ο 94χρονος είχε ήδη πεθάνει, η 87χρονη γιαγιά ζήτησε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση για το περιστατικό, επικαλούμενη πως αυτή και ο σύζυγός της είχαν αναγνωρίσει δήθεν εξ αρχής του δράστες της ληστείας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από όνειρο που είδε! Σύμφωνα με πληροφορίες, η 87χρονη γυναίκα κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι δράστες είναι τρεις άνδρες ηλικίας 47, 49 και 51 ετών οι οποίοι έχουν συγγενική σχέση μαζί της.

Σε βάρος των τριών ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία και χθες προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν κατηγορούμενοι για ληστεία. Τελικά με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα και οι τρεις άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κάποιος όρος.

Πηγή: rodiaki.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε