Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ρόδος: To παρασκήνιο των επεισοδίων – Ποιοι και πώς τα έστησαν…

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Τα όσα έγιναν στη Ρόδο είχαν προαναγγελθεί στο facebook – Οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων άφησαν να κάτσουν στην εξέδρα των επισήμων, μόνο τους εκπροσώπους του στρατού και της εκκλησίας…

Το γαϊτανάκι των επεισοδίων που προαναγγέλονται μέσω του διαδικτύου και προκαλούνται στη συνέχεια από δεκάδες διαδηλωτές έσυρε χθες (07-03-2012) η Ρόδος. Η παρέλαση για τον εορτασμό της 64ης επετείου από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια, που είχαν προαναγγελθεί στο facebook, αλλά από διάφορα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο.

Παρόλα αυτά τα μέτρα που ελήφθησαν από την αστυνομία, αποδείχθηκαν ανεπαρκή. Μια ομάδα διαδηλωτών μόλις άρχισε η παρέλαση διέσπασε τον αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκε με γιαούρτια, αυγά και μπουκάλια στους πολιτικούς που βρίσκονταν στην εξέδρα των επισήμων. Προκλήθηκε μεγάλη ένταση και τραυματίστηκε στο μάτι ένας στρατονόμος, που βρίσκεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο. (δείτε εδώ το βίντεο των επεισοδίων)

Οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων είναι πρόσωπα γνωστά στην τοπική κοινωνία, κυρίως από τη συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις και πορείες τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα με τα ”Νέα”, αρκετοί από αυτούς εκφράζουν ακροδεξιές απόψεις χωρίς να ανήκουν σε συγκεκριμένο κόμμα ή σχηματισμό.

Εμφανίστηκαν στο χώρο της παρέλασης κρατώντας τεράστιες ελληνικές σημαίες και πρωτοστάτησαν στα επεισόδια. Μόλις έγινε η επίθεση, οι επίσημοι φυγαδεύτηκαν και εγκαταστάθηκαν στο κτίριο της Περιφέρειας και στην εξέδρα παρέμειναν οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.Κύριλλος.

Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ απείχαν από τις διαδηλώσεις. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε στεφάνι στον Βωμό της Πατρίδας, ενώ προχθές είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία εξέφραζε τη διαφωνία του για τις εορταστικές εκδηλώσεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Οκτώ οι συλλήψεις στη Ρόδο για τα επεισόδια στην παρέλαση – Οι δύο είναι ανήλικοι!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε