Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Ρόδος: Βανδαλισμοί στο μνημείο του Ολοκαυτώματος!

Οι άγνωστοι δράστες, κατέστρεψαν το άστρο του Δαυίδ και ράγισαν τη μια πλευρά του γρανιτένιου μνημείου…

Οι βανδαλισμοί έγιναν τις τελευταίες ημέρες, ενώ ανάλογο κρούσμα είχε σημειωθεί και πριν από περίπου δύο χρόνια. 

Για τον βανδαλισμό εκδόθηκε ανακοίνωση διαμαρτυρίας από το Κεντρικό Ισραηλιτικό συμβούλιο, ενώ οι δράστες αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές Ρόδου ύστερα από καταγγελία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα:

“Βάνδαλοι ρατσιστές, χρησιμοποιώντας βαρύ αντικείμενο, κατέστρεψαν το Άστρο του Δαυίδ και ράγισαν τη μια πλευρά του γρανιτένιου Μνημείου Ολοκαυτώματος της Ρόδου.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, απηύθυνε επιστολές προς τους υπουργούς προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδη, Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη, καθώς και προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Γ. Πεταλωτή, ζητώντας την σύλληψη των δραστών αλλά και την προστασία των εβραϊκών Μνημείων και ιδρυμάτων, ανά την Ελλάδα.

Παράλληλα επιστολές απευθύνθηκαν προς τον Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Γ. Μαχαιρίδη και τον Δήμαρχο Ροδίων κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, ζητώντας τις ενέργειές τους για την αποκατάσταση των ζημιών.

Η εβραϊκή κοινότητα της Ελλάδος, δεν εισακούστηκε όταν είχε έγκαιρα προειδοποιήσει για τις συνέπειες της αθώωσης του κ. Κ. Πλεύρη, ο οποίος μέσα από το αντισημιτικό βιβλίο του, ρητά προτρέπει σε πράξεις βίας κατά των Ελλήνων Εβραίων.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος, την ύστατη στιγμή, καλεί την κοινή γνώμη, την κυβέρνηση, κάθε αρμόδιο και κάθε δημοκράτη πολίτη, να αντιληφθεί που οδηγεί ο κατευθυνόμενος από τον φασισμό αντισημιτισμός και να αντιδράσει έντονα.

ΤΟ ΚΙΣΕ απευθύνθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Εισαγγελία της Ρόδου και ζήτησε την άμεση διενέργεια των ανακρίσεων, ώστε να συλληφθούν και να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι, οι οποίοι δεν διστάζουν να εξυμνούν την γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού και την βαρβαρότητα των μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του από το Χιτλερικό καθεστώς με την συνενοχή των κατά τόπους Αντισημιτών”.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε