Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Μερικά Σύννεφα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ρόδος: Βέβηλοι και προκλητικοί! Σχημάτισαν τη σβάστικα στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος

Ρόδος: Βέβηλοι και προκλητικοί! Σχημάτισαν τη σβάστικα στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος
φωτό από tanea
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.10.2012 | 12:22
Πρώτη δημοσίευση: 28.10.2012 | 12:15

Άγνωστοι βεβήλωσαν το Μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Ρόδου. Οι δράστες έβαψαν με μαύρη μπογιά το μνημείο και σχημάτισαν την σβάστικα... Άφησαν μάλιστα και την υπογραφή τους, γράφοντας τα αρχικά ΑΜΕ, που προφανώς αναφέρονται σε άγνωστη, μέχρι στιγμής, οργάνωση.

Το περιστατικό σύμφωνα με "ΤΑ ΝΕΑ" συνέβη τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής προς το Σάββατο και έγινε αντιληπτό χθες το πρωί. Ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία Ασφαλείας Ρόδου η οποία διενεργεί ανακρίσεις και στο χώρο του Μνημείου βρέθηκε ένα σφουγγάρι που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να το βάψουν.

Σημειώνεται ότι και άλλες φορές άγνωστοι προκάλεσαν βανδαλισμούς στο εν λόγω Μνημείο.

Το Μνημείο του Ολοκαυτώματος αναγέρθηκε το 2002 στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων που ήταν η παλαιά συνοικία των Εβραίων της Ρόδου πριν από τον πόλεμο. Στις έξι πλευρές του είναι γραμμένη σε ισάριθμες γλώσσες (ελληνική, γαλλική, αγγλική, ιταλική, εβραϊκή και λατίνο) η φράση «Μη ξεχάσεις ποτέ στην αιώνια μνήμη των 1604 Εβραίων της Ρόδου και της Κω που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου».

Προπολεμικά η εβραϊκή κοινότητα της Ρόδου ήταν από τις πιο ανθούσες στο νησί, αλλά τον Ιούλιο του 1944 οι Γερμανοί κατακτητές του νησιού συγκέντρωσαν τους 1600 Εβραίους και ύστερα από περιπετειώδες ταξίδι τους οδήγησαν στο Άουσβιτς Από αυτούς οι 1.200 οδηγήθηκαν κατευθείαν στα κρεματόρια και τελικά διασώθηκαν από τις συμμαχικές δυνάμεις μόνο 150 (120 γυναίκες και 30 άνδρες). Σήμερα. στη Ρόδο ζουν ελάχιστοι Εβραίοι.

πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε επίσης: Υπέστειλαν τη σημαία της ΕΕ σε Σύρο και Ηράκλειο! Video   Διαδώστε αυτό το άρθρο