Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ρουμάνοι παπάδες οι κλέφτες του λειψάνου του Άγιου Χαράλαμπου!

ΦΩΤΟ από tempo24.gr
ΦΩΤΟ από tempo24.gr

Δύο Ρουμάνοι ιερείς και ένας Ρουμάνος υποήκοος έχουν συληφθεί σύμφωνα με πληροφορίες, για την πολύκροτη υπόθεση της κλοπής του ιερού λειψάνου του Αγίου Χαραλάμους (αριστερό χέρι), από την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου.

Σύμφωνα με το tempo24.gr δεν αποκλείεται στην υπόθεση να εμπλέκονται και άλλοι ιερείς από την Ρουμανία, οι οποίοι συμμετείχαν σε…γκρουπ που έκανε θρησκετική εκδρομή στην περιοχή. Οι ίδιες πληροφορίες του tempo24.gr αναφέρουν οτι οι δράστες είχαν επισκεφθεί εδώ και δύο ημέρες πάλι το Μοναστήρι, για να εντοπίσουν τους χώρους που θα κινηθούν και να σχεδιάσουν την κλοπή.

Έτσι σήμερα, περίπου στις τρεςι το μεσημέρι, μόλις έφθασαν με το γκρουπ και άρχισαν να επισκέπτονται τους χώρους της Ιερής Μονής, απασχόλησαν έναν από τους μοναχούς και άρπαξαν το λείψανο. Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση, μόλις η κλοπή έγινε αντιληπτή και ο ηγούμενος ενημέρωσε τις Αρχές.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το γκρούπ και απαγόρευσαν κάθε κίνηση των επιβαινόντων. Μάλιστα οι φερόμενοι ως δράστες μόλις είδαν τους αστυνομικούς να πλησιάζουν και ενώ βρίσκονταν σε κοντινό στην Μονή κατάστημα αναψυχής, έκρυψαν το λείψανο σε τοποθεσία θαμνώδη κοντά στην μάντρα της Μονής. Τελικά οι φερόμενοι ως δράστες μετά από επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών, ομολόγησαν την πράξη τους, ενώ σύμφωνα με το tempo24.gr υποστήριξαν οτι θα μετέφεραν το λείψανο σε μονές της Ρουμανίας.

Πηγή: Tempo24

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε