Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Σάμος: Επιχείρηση για τη διάσωση θαλάσσιας χελώνας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η επιχείρηση για τη διάσωση της θαλάσσιας χελώνας, προσφοράς πρώτων βοηθειών και μεταφοράς της στην Αθήνα, οργανώθηκε από μέλη της θαλάσσιας ερευνητικής ομάδας του Αρχιπελάγους στη Σάμο.

Η «ανθρώπινη αλυσίδα» στήθηκε στη Σάμο με την κινητοποίηση και τη συνεργασία κατοίκων, εθελοντών, κτηνιάτρου και συνεργατών του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ και του συλλόγου για την προστασία θαλάσσιας χελώνας, ΑΡΧΕΛΩΝ.

Η νεαρή χελώνα εντοπίστηκε την Κυριακή 12/02 σε ακτή, στο Κοκκάρι. Κάτοικοι της περιοχής επικοινώνησαν με το ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ για να αναφέρουν το συμβάν και μέλη της θαλάσσιας ερευνητικής ομάδας πήγαν στο σημείο, για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Η πρώτη εξέταση έδειξε ότι η μικρή Καρέττα έχει τραυματιστεί στο λαιμό (είχε καταπιεί μεγάλο αγκίστρι) και κινδυνεύει από υποσιτισμό. Παρά τη μεγάλη προσπάθεια, από βιολόγους του Αρχιπελάγους και συνεργάτη – εθελοντή κτηνίατρο δεν της έχει αφαιρεθεί το αγκίστρι.
Δεδομένου ότι η κατάσταση της απαιτεί εξειδικευμένο χειρισμό κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στην Αθήνα για ιατρική φροντίδα στο κέντρο προστασίας & περίθαλψης θαλάσσιας χελώνας, που διατηρεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα.

Λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων, η χελώνα δεν μεταφέρθηκε με πλοίο της ΑΝΕΚ LINES, το οποίο κάνει το δρομολόγιο Σάμος – Αθήνα.

Τελικά, έφτασε στην Αθήνα, με την Olympic Air όπου την παρέλαβαν εθελοντές του συλλόγου για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ».

Διαβάστε ακόμα:

Ηλεία: Νεκρή χελώνα καρέτα – καρέτα στην παραλία

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε