Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Σάμος: Νέο ναυάγιο με 11 νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες – Πνίγηκαν 6 παιδάκια στα παγωμένα νερά!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

– Η πλαστική βάρκα των προσφύγων και μεταναστών ανατράπηκε περίπου 20 μέτρα από την ακτή
– Άντρες, γυναίκες και παιδιά βρέθηκαν στη θάλασσα με τους ανέμους να αγγίζουν στην περιοχή τα 6 μποφόρ
– Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι νεκροί έχουν φτάσει τους 11 και υπάρχουν φόβοι για αύξηση των θυμάτων
– Νεκροταφείο μεταναστών το Αιγαίο με τις τραγικές ιστορίες να διαδέχονται η μία την άλλη καθημερνά

Το νέο ναυάγιο σημειώθηκε στις 06.30 το πρωί στην περιοχή Γαλάζιο της Σάμου. Μία πλαστική λέμβος έξι μέτρων με καμπίνα, άρχισε να βάζει νερά περίπου 20 μέτρα από την ακτή και προκλήθηκε πανικός. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ανατράπηκε και οι 50 πρόσφυγες βρέθηκαν στη θάλασσα να δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή, με τους ανέμους στην περιοχή να φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Οι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν μία γυναίκα νεκρή και διέσωσαν 15 άτομα. Λίγο αργότερα εντοπίστηκαν 10 ακόμα νεκροί, μεταξύ των οποίων 6 παιδιά, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Υπάρχουν φόβοι για αύξηση του αριθμού των θυμάτων. Στις έρευνες παίρνουν μέρος δύτες και δυνάμεις του λιμενικού.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Χθες το βράδυ είχαμε ακόμα ένα ναυάγιο αυτή τη φορά στη Σκάλα Συκαμινιάς στη Μυτιλήνη, με 40 πρόσφυγες και μετανάστες. Το φουσκωτό που είχε ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια, τσακίστηκε στα βράχια της περιοχής και όλα τα άτομα βρέθηκαν στη θάλασσα. Ανάμεσά τους γυναίκες με παιδιά, ακόμα και γιαγιάδες. Οι διασώστες έσπευσαν γρήγορα στο σημείο και κατάφεραν να τους σώσουν.

Οι διασώστες έδωσαν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή μια γιαγιά που βρέθηκε στη θάλασσα, χωρίς να ξέρει μπάνιο. Οι τραγωδίες και οι συγκλονιστικές εικόνες συνεχίζονται με τον Αλέξη Τσίπρα να ετοιμάζεται να επισκεφθεί εκ νέου τη Λέσβο την επόμενη εβδομάδα μαζί με τον Μάρτιν Σουλτς. Η Αθήνα έχει πρωτοστατήσει στη διαδικασία ενεργοποίησης των θεσμών στην ΕΕ ώστε να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό ως κοινό ευρωπαϊκό ζήτημα και επομένως η επίσκεψη του Μάρτιν Σουλτς δημιουργεί προσδοκίες ώστε να κινηθεί ένας ικανός πολιτικός μοχλός για την ενεργοποίηση εκείνων των δυνάμεων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που υποστηρίζουν μια ανθρωπιστική πολιτική στο προσφυγικό ζήτημα.

Η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι μια εβδομάδα έντονης κινητικότητας για το προσφυγικό. Σύμφωνα κυβερνητικές πηγές, εκτός από την επίσκεψη του Μάρτιν Σουλτς, προγραμματίζεται σειρά συσκέψεων με τους φορείς που έχουν άμεση σχέση με τις προσφυγικές ροές, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ένας αγώνας δρόμου για την καλύτερη οργάνωση των χώρων υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων, αλλά και την επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν λόγω του όγκου των προσφυγικών ροών.

ΦΩΤΟ από Τηλεόραση Alpha

Το φιλί 10χρονου προσφυγόπουλου στη γυναίκα που το έσωσε

Η συγκλονιστική ιστορία ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες, όταν το 10χρονο αγοράκι στοιβάχτηκε σε ένα από τα δουλεμπορικά και ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια για την Κάλυμνο. ”Είδα τη φρίκη ζωγραφισμένη στα μάτια του” λέει η κυρία Νίνα Γεωργιάδη που δεν αδιαφόρησε. Το πήρε στο σπίτι, του έδωσε φαγητό και προσπάθησε να το ηρεμήσει. Το 10χρονο αγορι είχε στο λαιμό του ένα πλαστικό σακουλάκι. Το ξεκρέμασε, το έδωσε στη γυναίκα και εκείνη διάβασε τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου. Χωρίς να χάσει χρόνο πήρε τηλέφωνο και διαπίστωσε πως στην άλλη άκρη της γραμμής, ήταν ο αδερφός του, που ζούσε στη Σουηδία.

Μετά από αρκετές ημέρες το ραντεβού των δύο αδερφών κλείστηκε και το 10χρονο προσφυγόπουλο, ευχαρίστησε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, τη γυναίκα που θα θυμάται σε όλη του τη ζωή. Για τις εξελίξεις ενημερώθηκε και η μητέρα του, που ζει σε ένα κατεστραμένο σπίτι στο Χαλέπι. Δείτε το βίντεο…

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε