Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Σάμος: Οι… μεθυσμένοι εμπρηστές οδηγούνται στον ανακριτή!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο ένας από τους τρεις, είχε καταδικαστεί και κατά το παρελθόν για εμπρησμό – Δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση τους άσκησε ο εισαγγελέας…

Οι τρεις κτηνοτρόφοι συνελήφθησαν την Παρασκευή (30-07-2010) από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, που μετέβη στη Σάμο, κατηγορούμενοι για εμπρησμό σχετικά με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κοκκάρι και τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών.

Ο ένας από τους τρεις ομολόγησε την πράξη του. Είπε ότι έβαλαν τη φωτιά χωρίς να το καταλάβουν γιατί ήταν μεθυσμένοι! Και οι τρεις είναι κάτοικοι της περιοχής και την ξέρουν πολύ καλά.

Το μεσημέρι του Σαββάτου (31-07-2010) οι 3 κτηνοτρόφοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, που τους άσκησε δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση. Οι τρεις τους, ζήτησαν και πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν τη Δευτέρα στον ανακριτή.

Οι αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος ερευνούν για ποιο λόγο έβαλαν τη φωτιά, ενώ σημειώνεται πως ο ένας από τους τρεις είχε συλληφθεί και πάλι στο παρελθόν και είχε καταδικασθεί για εμπρησμό.

Επίσης, ερευνάται πληροφορία που αναφέρει ότι ο ίδιος πιθανόν να εμπλέκεται και σε άλλους εμπρησμούς στο νησί. Ο κτηνοτρόφος που ομολόγησε έδειξε ακριβώς στους αξιωματικούς το σημείο και τον τρόπο με τον οποίο έβαλε τη φωτιά.

Διαβάστε επίσης:

Σάμος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – Η πυροσβεστική δεν κρύβει την ανησυχία της!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε